ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ το πλοίο της σωτηρίας “έπιασε” Πειραιά! Η συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και λυγίζει καρδιές…

 
Στον Πειραιά έφτασαν το πρωί του Σαββάτου οι 186 πολίτες που έφυγαν από την κόλαση της Λιβύης, με την περιπέτειά τους να έχει αίσιο τέλος.
Μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δημοσίευσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Άνδρας του πολεμικού ναυτικού βγάζει, ασφαλές πλέον, από τη φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” και μεταφέρει στα χέρια ένα μωρό που πριν από μερικές μέρες κινδύνεψε.Ο,τι και να πούμε ή να σχολιάσουμε είναι πραγματικά λίγο μπροστά σ’ αυτή την εικόνα:
Οι Ελληνες και αλλοδαποί, που μετέφερε η φρεγάτα «Σαλαμίς» από την Τρίπολη της Λιβύης, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 8.30 π.μ. Πρόκειται για 87 Ελληνες, 13 Κύπριους, 12 Βρετανούς, 79 Κινέζους, μία Ρωσίδα και έναν Αλβανό πολίτη, που είχαν εκφράσει την επιθυμία να απομακρυνθούν από τη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο.
Η επιχείρηση ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν η φρεγάτα έφτασε ανοιχτά της Τρίπολης, ενώ η κινεζική κυβέρνηση ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να απομακρύνει ακόμα περισσότερους πολίτες της από τη χώρα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανακοινώθηκε ότι σταμάτησε η λειτουργία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λιβύη.
Στον Πειραιά βρέθηκε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαολί, προκειμένου να υποδεχθεί τους Κινέζους πολίτες και να συγχαρεί τον πλοίαρχο του «Σαλαμίς» για τον απεγκλωβισμό των συμπατριωτών του από τη λιβυκή πρωτεύουσα. Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, για τη βοήθεια που προσέφεραν στους Κύπριους υπηκόους, κατά τη διαδικασία επαναπατρισμού.
ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.