ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Δείτε από τι μπορεί να σας θεραπεύσουν οι τηγανητές πατάτες!!!

Healthy-Fast-Food
Μία επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience» ρίχνει για πρώτη φορά φως στο «μηχανισμό» που μας κάνε να λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως ανθυγιεινό φαγητό.
Το «κλειδί», όπως εξηγούν οι ερευνητές, βρίσκεται στο αλάτι που περιέχουν.
Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες.
Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.
Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες εκτέθηκαν σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όσοι είχαν υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζαν μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα οι τηγανητές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης του έρωτα.
Όταν, λοιπόν, καταναλώνουμε αλατισμένα τρόφιμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση, ενώ άλλες έρευνες έχουν συνδέσει τις προτηγανισμένες πατάτες με την εκδήλωση καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.