ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


                                                                                              Κορινθος 28 / 8 / 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πράξη Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έχουμε καταγγείλει κατ επανάληψη τόσο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (Αμέ)  όσο και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμέΑ  (ΕΣΑμεΑ)  σε εθνικό επίπεδο, τις ανεπάρκειες του συστήματος αξιολόγησης αναπηρίας ΚΕΠΑ και την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται τα ΑμέΑ με σοβαρές και επικίνδυνες για την ζωή ασθένειες όταν φτάνει η στιγμή να παραστούν σε επιτροπή για αξιολόγηση και απόδοση ποσοστού αναπηρίας.

Τα ΚΕΠΑ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο δεν διενεργούν επισκέψεις και εξετάσεις οίκοι βαρίων περιστατικών και αν συμβεί αυτό θα είναι μετά από μεσολάβηση μεγάλου χρονικού διαστήματος που μπορεί να φτάσει τα 2 έτη στερώντας το ΑμέΑ με τις όποιες παροχές δικαιούνται. Σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι στις περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις στην πρωτοβάθμια αξιολόγηση και πρέπει να γίνει επανεξέταση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο το ΑμέΑ πρέπει να παρουσιαστεί  σε επιτροπή στην Αθήνα.

Το τελευταίο διάστημα πρόεκυψε το πρόβλημα σε δυο μελή του σωματείου με πολλαπλά και επικίνδυνα, ακόμα και για την ιδία τους τη ζωή, προβλήματα τα όποια αφού υπέστησαν το μαρτύριο της αξιολόγησης και της μη αποδέκτης γνωμάτευσης έπρεπε να διακοσμούν στην Αθήνα για επανεξέταση.

Η διοίκηση του σωματείου γνωρίζοντας τους κινδύνους και την σοβαρότητα της κατάστασης και μπροστά στην αδυναμία των θεσμών να αντιληφτούν και να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιστατικών απευθύνθηκε στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας την συνδρομή αυτών που είχαν τα μέσα να αντιμετωπίσουν και να δώσουν ασφαλή λύση.

Η αντίδραση, η ευαισθητοποίηση, και η ταχυτάτη ανταπόκριση του Οργανισμού "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" στο κάλεσμά μας, ήταν συγκινητική και άμεση. Γεγονός που δικαιολόγησε την καταξιωμένη, στην συνείδηση μας, εικόνας για της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία.

                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.