ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τίπς για να πάει το παιδί σας στο κρεβάτι από νωρίς!!!

14
Δεν θέλει να πάει για ύπνο κι αρνείται να κοιμηθεί μόνο του… Μήπως αυτά τα σενάρια σας ακούγονται οικεία; Επειδή η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητη για όλη την οικογένεια -πρωτίστως για την ηρεμία του παιδιού- διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να «επιβιώσετε» από τις εξαντλητικές συνήθειες ύπνου του παιδιού σας:
  • Όπως μερικοί ενήλικες έτσι και μερικά παιδιά συνηθίζουν να ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί, αναγκάζοντάς σας να μην απολαμβάνετε όσο ύπνο θα θέλατε. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουν ξεκουραστεί αρκετά. Εάν, για παράδειγμα, ένα παιδί κοιμηθεί στις 7 το απόγευμα θα έχει ξυπνήσει μέχρι τις 6 το πρωί (11 ώρες ύπνου είναι αρκετές για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω). Εάν είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να μεταφέρετε την ώρα του ύπνου πιο αργά το βράδυ.
  • Όταν το παιδί είναι ανήσυχο είναι πιθανό να χρειάζεται έναν υπνάκο. Γιατί όμως δεν κοιμάται; Πολλά μικρά παιδιά αρνούνται να κοιμηθούν το μεσημέρι επειδή «φοβούνται» ότι θα χάσουν πολύτιμες στιγμές παιχνιδιού. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να έχετε περισσότερο έλεγχο στο μεσημεριανό ύπνο παρά στον βραδινό. Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Pediatrics δείχνει ότι ενώ η γενετική μπορεί να υπαγορεύσει στα νήπια πόσο θα κοιμηθούν το βράδυ, το περιβάλλον παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στις συνήθειες του ύπνου τους. Έτσι, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ρουτίνα για τον μεσημεριανό ύπνο τόσο ιερή όσο η βραδινή.iStock_000003862161
  • Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να θέλουν μαζί τους ανθρώπους που αγαπούν για να αισθάνονται ασφαλή. Όμως, υπάρχουν παιδιά που θέλουν να μένουν ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ παρέα με τους γονείς τους. Αυτή η κατάσταση δεν είναι εξαντλητική μόνο για τα παιδιά, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού. Για να προετοιμάσετε το παιδί, ώστε να μάθει να κοιμάται μόνο του, σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν εξωτερικά ερεθίσματα που του αποσπούν την προσοχή και ξεκινήστε τη διαδικασία περίπου 30 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο.
  • Καθώς το παιδί μεγαλώνει, έρχονται τα πάνω-κάτω στο πρόγραμμα του ύπνου. Όταν, μάλιστα, τα παιδιά φτάνουν στην εφηβεία αλλάζουν εντελώς οι συνήθειές τους, με αποτέλεσμα να κοιμούνται πολύ λιγότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Αυτό οφείλεται στη βιολογία: ο κιρκαδικός ρυθμός αλλάζει και κατά συνέπεια καθυστερεί η στιγμή που ο έφηβος αισθάνεται υπνηλία, συχνά μέχρι τις 11 το βράδυ ή αργότερα. Εάν το έφηβο παιδί σας καθυστερεί να κοιμηθεί, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης. Αν ασχολείται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, προσπαθήστε να αφαιρέσετε κάποια από αυτές και ενθαρρύνετε το να επικεντρωθεί στα μαθήματα νωρίς το απόγευμα ώστε να μπορεί να χαλαρώσει αργότερα.
     Πηγή: Infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.