ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

19 λόγοι για να βάλετε το τρέξιμο στην καθημερινότητα σας

A jogger runs along the Charles River in Cambridge, Massachusetts. 


Μπορείτε να σκεφτείτε πάρα πολλούς λόγους για να μην ξεκινήσετε το τρέξιμο. Δεν έχετε πολύ χρόνο, σας λείπει ενέργεια, που να τρέχετε τώρα μέσα στους δρόμους και το καυσαέριο, δεν έχετε τη διάθεση να τρέχετε σε αγώνες ή μπορεί και να μην σας αρέσει.
Πως θα ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν το δοκιμάσετε πρώτα;
Η ομορφιά στο συγκεκριμένο σπορ είναι ότι ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και να πετύχει, είναι ένα άθλημα που έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές.
Σας παραθέτουμε μόνο μερικούς από τους λόγους για να αρχίσετε το τρέξιμο και περιμένουμε να μας πείτε αν συμφωνείτε.

1. Γιατί μπορείτε να ξεκινήσετε το τρέξιμο όπου θέλετε. Όσο πιο προσβάσιμη είναι η γυμναστική σας, τόσο πιο εύκολα θα κολλήσετε. Πριν τη δουλειά, στις διακοπές; Βγείτε στο πιο κοντινό σας πάρκο, ακόμα και μόνο το τετράγωνο του σπιτιού σας και θα ανανεωθείτε.
2. Γιατί θα κάνετε καινούριους φίλους. Δεν χρειάζεται να βρεθείτε στην γραμμή εκκίνησης για να γνωρίσετε νέα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Μπορείτε να βρείτε στο Facebook ή ακόμα και στη γειτονιά σας ομάδες ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σας και να αρχίσετε το τρέξιμο παρέα.
3. Για να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Θέλετε να ξεφύγετε λίγο από όλους και απ' όλα; Βάλτε στο mp3 την αγαπημένη σας μουσική, τα αθλητικά σας και ξεκινήστε το τρέξιμο για να κάνετε μια εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό σας.
4. Για να πετύχετε τον σκοπό σας. Δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε την ικανοποίηση που θα σας δώσει μόλις επιτύχετε τον στόχο σας. Εάν πάντα θέλατε να τρέξετε, είτε σε μαραθώνιο, είτε στο τετράγωνο της γειτονιάς σας, τώρα είναι η στιγμή για το πετύχετε και να το βγάλετε από την λίστα σας.
5. Για να ζήσετε περισσότερο. Μπορεί το περισσότερο να μη σημαίνει και καλύτερα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αν εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας.
6. Για να κάψετε θερμίδες. Αν και δεν σας συστήνουμε να τρέχετε με μοναδικό σκοπό να χάσετε βάρος - υπάρχουν τόσα άλλα πλεονεκτήματα- , αλλά με το τρέξιμο μπορείτε να κάψετε 50% περισσότερες θερμίδες από αυτό που θα χάνατε αν περπατούσατε.
7. Για να χαμογελάσετε. Οι ουσίες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια της άσκησης είναι ευεργετικές.
8. Για να ενισχύσετε τη μνήμη σας. Η μάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλάξετε το μυαλό από το γήρας. Σύμφωνα με έρευνες, η φυσική κατάσταση εμποδίζει τον εκφυλισμό του μυαλού.
9. Για να κοιμάστε καλύτερα. Έρευνα του Ιδρύματος του Ύπνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι 10 λεπτά φυσικής άσκησης έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερο ύπνο σε αυτούς που ασκούνται, σε σχέση με αυτούς που δεν αθλούνται.
10. Για να νιώθετε περισσότερη ενέργεια. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα νιώθετε εξουθενωμένοι μετά από το τρέξιμο, αλλά η φυσική άσκηση λειτουργεί ακόμα πιο ενεργητικά απ' ότι και ένας γρήγορος υπνάκος.
11. Για την καρδιά σας. Η αμερικανική Ένωση για την Καρδιά συμβουλεύει 40 λεπτά αεροβικής άσκησης, δηλαδή τρέξιμο, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για να βοηθήσει να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την πίεση του αίματος και της χοληστερόλης.
12. Για να χαλαρώσετε. Με την άσκηση μπορείτε να αποβάλλετε το στρες και κάθε αγχωτική σκέψη.
13. Για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, οι ενεργητικοί και δραστήριοι με γυμναστική άνθρωποι έχουν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του στήθους.
14. Για να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω. Η επαφή με τη φύση ηρεμεί, μας κάνει χαρούμενους και μας γεμίζει με ενέργεια.
15. Για να γνωρίσετε περισσότερα και καινούρια μέρη.
16. Για να αγοράσετε καινούρια παπούτσια. Είναι το μόνο απαραίτητο αξεσουάρ του συγκεκριμένου αθλήματος, και ειδικά αν δεν έχετε κατάλληλο παπούτσι θα πρέπει να το φροντίσετε. Αλλά πραγματικά, ποιος δεν λατρεύει τις αγορές παπουτσιών;
17. Για να προστατέψετε τα οστά σας. Το τρέξιμο βοηθάει να χτίσουμε δυνατό και υγιές σώμα.
18. Για να αποφύγετε τις εποχικές ιώσεις. Με την άσκηση θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας εναντίον των ιών και των λοιμώξεων.
19. Για να κάνετε την διαφορά. Όταν νιώσετε έτοιμοι, δοκιμάστε να τρέξετε για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν ο αγώνας αρχίζει να δυσκολεύει, τότε θυμηθείτε τον σκοπό που εκπροσωπείτε και θα τα καταφέρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.