ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τα παιδιά με αυτισμό είναι λιγότερο δραστήρια αλλά σε πολύ καλή φόρμα!

6a00e54f937a858834013485531851970c
Παιδιά με αυτισμό ακολουθούν περισσότερο καθιστική ζωή σε σχέση με παιδιά που δεν πάσχουν από αυτισμό, αλλά διαθέτουν την ικανότητα να είναι περισσότερο ενεργά, υποδεικνύει μικρή έρευνα.
Ερευνητές δοκίμασαν τα επίπεδα φόρμας και δραστηριότητας 29 παιδιών. Ορισμένα από αυτά είχαν αυτισμό. Παιδιά με αυτισμό είχαν κατά 50 λεπτά την ημέρα λιγότερη σωματική δραστηριότητα και περνούσαν 70 λεπτά περισσότερο, καθισμένα, σε σχέση με παιδιά που δεν είχαν αυτισμό. Tα 17 παιδιά με αυτισμό είχαν χαμηλότερη επίδοση ή δύναμη αλλά είχαν παρόμοιο δείκτη μάζας σώματος και επίπεδα αερόβιας φόρμας και ευλυγισίας σε σύγκριση με τα 12 παιδιά χωρίς αυτισμό.
Η ερευνήτρια, Megan MacDonald, του Oregon State University, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα παιδιά, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα έχουν παρόμοιο επίπεδο φόρμας. Αυτό είναι συναρπαστικό, επειδή σημαίνει ότι υπάρχουν οι ικανότητες για να είναι σε καλή φόρμα. Πρόσθεσε ότι οι γονείς και οι δάσκαλοι θα πρέπει να το κατανοήσουν, επειδή ανοίγει την πόρτα για παιδιά με αυτισμό να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες.
Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί παιδιά με αυτισμό τείνουν να είναι περισσότερο αδρανή, δήλωσε η MacDonald. Θεωρεί ότι μπορεί να ευθύνεται το ότι είναι λιγότερο πιθανό να εμπλέκονται σε οργανωμένα αθλήματα ή δραστηριότητας σωματικής εκπαίδευσης. Η ερευνήτρια δήλωσε ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν τις ικανότητες και χρειάζεται κάποιος να δουλέψει μαζί τους για να τους δώσει τη δυνατότητα.
Για παράδειγμα, δήλωσε, γονείς παιδιών με αυτισμό θα πρέπει να κάνουν τη σωματική δραστηριότητα- όπως καθημερινή βόλτα ή επίσκεψη στο πάρκο- μέρος της οικογενειακής τους ρουτίνας.
Η ΜacDonald δήλωσε ότι η σωματική φόρμα και η δραστηριότητα είναι τόσο σημαντικές για να ζει κάποιος υγιεινή ζωή και μαθαίνουμε τις συγκεκριμένες συμπεριφορές ως παιδιά. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά με αυτισμό να είναι περισσότερο ενεργά, είναι ωφέλιμο.
Βογιατζής Ηλίας
Πηγή: Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Autism Research and Treatment.’’/iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.