ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Καταργούν τα προνοιακά επιδόματα για να εφαρμόσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Καταργούν τα προνοιακά επιδόματα για να εφαρμόσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Καταργούν τα προνοιακά επιδόματα για να εφαρμόσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Την κατάργηση προνοιακών επιδομάτων ακόμη και αυτό του ΕΚΑΣ που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και οι ανάπηροι με ποσοστό άνω του 80% προμηνύει το προσχέδιο του προϋπολογισμού ώστε να μπορέσει αν εφαρμοστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Πανελλαδικά και όχι μόνο πιλοτικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή χθες, στο σκέλος για τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, με την υποσημείωση ότι εμφανίζεται αυξημένη η δαπάνη του, «εξαιτίας της μη αναπροσαρμογής των κριτηρίων χορήγησής του και κατά συνέπεια της αύξησης του αριθμού των δικαιούχων». Άρα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις δαπάνες, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί από το ΕΚΑΣ, μέσω της αλλαγής των κριτηρίων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ουσιαστική κατάργηση για χιλιάδες δικαιούχους.
Επίσης ανασχεδιάζεται πλήρως όπως έχει ήδη κάνει γνωστό το υπουργείο Εργασίας όλη η προνοιακή πολιτική ώστε να αντικατασταθούν πολλά από τα προνοιακά επιδόματα και να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την περικοπή των πιστώσεων σε ύψος περίπου 800 εκατ. ευρώ για την κοινωνική πρόνοια ώστε μπορέσουν αν βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την πλήρη εφαρμογή
«Με μια διάταξη ακραίας βαρβαρότητας στην σελ. 33 του σχεδίου προϋπολογισμού, τα χρήματα για την επέκταση του εγγυημένου εισοδήματος θα προέλθουν από τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της χώρας» κατήγγειλε ο Αλέξης Μητρόπουλος χθες στο star εξηγώντας ότι «θα καταργηθούν κοινωνικά και αναπηρικά επιδόματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.