ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν και είναι ικανά να εργαστούν, δώστε τους την ευκαιρία-ΒΙΝΤΕΟ

tumblr_ncxggvYfT51s2xsueo1_500

Όταν στην Αμερική ο Οκτώβριος που διανύουμε είναι ο μήνας Εθνικής επαγρύπνησης για τα άτομα με αναπηρία, τότε κατανοούμε γιατί στη χώρα μας, τα πράγματα δεν δουλεύουν σωστά. Μια ολόκληρη χώρα προσπαθεί να προωθήσει στην εργασία τα Αμεα, μειώνοντας έτσι την ανεργία και βοηθώντας τους στην κοινωνικοποίηση και στην οικονομική τους αποκατάσταση.

Ένα άτομο με αναπηρία που εργάζεται γίνεται αυτόνομο και αυτό καθησυχάζει και το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν έχουν πλέον το άγχος για το τι θα απογίνει το παιδί τους στο μέλλον, αν θα μπορέσει να συντηρηθεί, να μεγαλώσει και να ζήσει μόνο του και ανεξάρτητο.
Τα οφέλη φυσικά για το ίδιο το άτομο είναι ακόμα μεγαλύτερα. «Τα άτομα αυτά είναι ικανά για εργασία και μάλιστα όταν τους δοθεί ένα συγκεκριμένο έργο, το ολοκληρώνουν άψογα. Συνήθως τελειώνουν την εργασία τους και πολύ νωρίτερα και ρωτούν τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν και πώς να βοηθήσουν» , αναφέρει ο Garry Florea, υπεύθυνος για τον φαρμακευτικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Springfield, στο Μαϊάμι.
Το πρότζεκτ με το όνομα Έρευνα(Search) λειτούργει εδώ και 4 χρόνια και απασχολεί άτομα με κάθε είδους αναπηρία, που είναι ικανά να εργαστούν. Οι ίδιοι δηλώνουν χαρούμενοι και περήφανοι για τους εαυτούς τους, που μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν.
 Ας ελπίσουμε στο μέλλον, και όχι το πολύ μακρινό, κάτι παρόμοιο να ξεκινήσει και στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.