ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Εντόπισαν φυσική ουσία που «ξανανιώνει» το ανοσοποιητικό

anosopiitiko

Μία φυσική ουσία ενισχύει σημαντικά την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Όπως διαπίστωσαν σε πειράματα με ποντίκια, η επίδρασή της είναι τόσο ισχυρή, ώστε αντιστοιχεί στο να αποκτήσει ένας άνθρωπος ηλικίας 90 ετών το ανοσοποιητικό σύστημα ενός 20άρη!
Οι ερευνητές εκτιμούν πως αν το εύρημά τους επιβεβαιωθεί σε μελέτες με ανθρώπους, θα έχει βρεθεί ένας τρόπος για να αυξηθεί η αποτελεσματική των εμβολίων στους ηλικιωμένους, στους οποίους είναι μειωμένη επειδή το ανοσοποιητικό εξασθενεί όταν γεράσουμε.

Άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την ουσία είναι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «eLife», στα πειράματά τους ανακάλυψαν πως ηουσία σπερμιδίνη αποκαθιστά την εγγενή ικανότητα του ανοσοποιητικού να «θυμάται» τα μικρόβια που εισβάλλουν στον οργανισμό, ούτως ώστε να τους επιτεθεί δυναμικά την επόμενη φορά που θα εκτεθεί σε αυτά.
Όταν χορήγησαν την ουσία σε ομάδα γερασμένων ποντικιών και στη συνέχεια τους έκαναν το αντιγριπικό εμβόλιο, τα ζώα απέκτησαν πρωτοφανή προστασία έναντι των ιών της γρίπης στους οποίους αργότερα εκτέθηκαν.
Το ίδιο συνέβη καιόσον αφορά την αντίδραση του ανοσοποιητικού στον κυτταρομεγαλοϊό, έναν παθογόνο μικροοργανισμό που προκαλεί προβλήματα οράσεως και πνευμονία.
«Οι ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη μπορεί να είναι πολύ σοβαρές στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και η καλύτερη προστασία από αυτές είναι τα εμβόλια», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άννα-Καταρίνα Σάιμον, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής Weatherall της Οξφόρδης.
«Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε αυτή την προστασία, προσθέτοντας στα κλασικά εμβόλια ουσίες που θα ενισχύουν την ανοσοποιητική αντίδραση».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως θα χρειασθούν τουλάχιστον 5 χρόνια πρόσθετων ερευνών πριν αρχίσουν οι δοκιμές των ενισχυμένων εμβολίων σε ανθρώπους.
Η σπερμιδίνη υπάρχει εκ φύσεως σε τρόφιμα όπως τα τυριά υψηλής ωρίμανσης, τα μανιτάρια, τα προϊόντα σόγιας, τα όσπρια, το καλαμπόκι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Την περιέχει επίσης σε αφθονία το φύτρο του σιταριού.
Πηγή: tanea.gr / www.giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.