ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η «Οδύσσεια» μανάδων με καροτσάκια και ΑμεΑ σε Τράπεζες – Απροσπέλαστες οι πόρτες ασφαλείας

345678
Πάτρα: Η «Οδύσσεια» μανάδων με καροτσάκια και ΑμεΑ σε Τράπεζες – Απροσπέλαστες οι πόρτες ασφαλείας – Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι υπάλληλοι
Δεν μπορούν να πιστέψουν την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται, όποτε έχουν ανάγκη να προσέλθουν σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Πάτρα, μητέρες με τα καροτσάκια τους καθώς και Άτομα με Αναπηρίες. Και τούτο γιατί πάρα πολλές πόρτες ασφαλείας των Τραπεζών είναι τόσο μικρές που δεν χωρούν να μπουν για να περάσουν στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων.

Μάλιστα συμπολίτισσα που μόλις προχθές επισκέφθηκε Τράπεζα της πόλης και ζήτησε μια μέριμνα εκ μέρους των υπαλλήλων προκειμένου να καταφέρει να μπει, έλαβε αρνητική απάντηση. Σύμφωνα με την καταγγελία της ουσιαστικά οι υπάλληλοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά αφού όταν ζήτησε να ανοίξει τουλάχιστον η πόρτα της εξόδου κινδύνου της είπαν ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται γιατί θα χτυπήσει ο συναγερμός.
Σε τοίχο προσκρούουν, σε ανάλογες περιπτώσεις και Άτομα με Αναπηρία, τα οποία βέβαια δεν έχουν καν τη δυνατότητα, έστω του δύσκολου δρόμου, δηλαδή να κλείσουν το καρότσι και να το ξανανοίξουν μέσα.
Ανάλογα φαινόμενα με αγανακτισμένους γονείς και Αναπήρους έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ η συμπολίτισσα που υπέστη αυτή την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στα αρμόδια όργανα (Ένωση Καταναλωτών κ.α.)
Συγκεκριμένα, καταγράφοντας, την «Οδύσσειά» της αναφέρει: «Πόρτες ασφαλείας τραπεζών…Το παιδικό καρότσι με χίλια βάσανα να περάσει. Τα αναπηρικά αποκλείονται. Ζήτησα να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου, αποκλείεται, είπαν θα χτυπήσει ο συναγερμός. Για τα ΑΜΕΑ δίκιο έχω, αλλά τι να γίνει…για το δικό μας το καρότσι, ας το κλείνω, λέει, και το ανοίγω μέσα. Και το παιδί στο σβέρκο στο μεταξύ;;; Αλήθεια, μπορώ να απευθυνθώ σοβαρά κάπου για το θέμα; Ένωση καταναλωτών; ή πού;;;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.