ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πολιτική μακράς πνοής για άτομα με αναπηρία, ζητά το ΕΦΑΑ!


Σε μια Ευρώπη των 80 εκ. πολιτών με αναπηρία θα πρέπει να επανεξεταστεί η ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία, ήταν η θέση που αναπτύχθηκε κατά τη συνεδρίαση πρόσφατα του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum), όπου εγκρίθηκαν μέτρα που προετοιμάζουν το αναπηρικό κίνημα για τη νέα πολιτική περίοδο της ΕΕ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΥΣΟΑ, σε παρέμβασή του στη συνεδρία ο Πρόεδρος του Φόρουμ Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε για την ανάγκη επανεξέτασης «της στρατηγικής Ευρώπη 2020 και της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Αναπηρία».
Αναφέρθηκε και στην ευθύνη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της νέας Επιτροπής προς τα 80 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία.
«Το 2015 είναι μια κρίσιμη χρονιά, όπου νέοι παίκτες θα εισέλθουν στο προσκήνιο για την αναπηρία και πρέπει ξανά να αγωνιστούμε για μια πολιτική μακράς πνοής με προτεραιότητα στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», ανέφερε.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε «η πολιτική ατζέντα για το 2015, που δίνει έμφαση την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ικανότητα του αναπηρικού κινήματος να προωθεί την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ σε όλους τους τομείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.