ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση-σοκ σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό όσων πήραν στεγαστικό δάνειο

bank2_0.jpg
Μια απόφαση-σοκ που έρχεται να ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο ελήφθη σήμερα το πρωί.Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ (ήταν στο 1,20 ευρώ), προκαλώντας πανικό στους περίπου 70.000 Ελληνες δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με το ελβετικό νόμισμα.
Η ισοτιμία ευρώ – φράγκου διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 1 αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας, με το ελβετικό νόμισμα να ενισχύεται κατά 14%. Αυτό σημαίνει ότι το προς αποπληρωμή κεφάλαιο όσων δανείστηκαν σε φράγκο (που πληρώνουν σε ευρώ) αυξάνεται κατά 15%!

Ως επακόλουθο, αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση στις δόσεις των δανείων τους, ενώ ήδη από τραπεζικά στελέχη εκφράζεται ο φόβος για σημαντική αύξηση των «κόκκινων» δανείων σε φράγκο.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank – SNB) αιφνιδίασε σήμερα τις αγορές ανακοινώνοντας ότι διακόπτει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ, τερματίζοντας έτσι ένα μέτρο που υιοθέτησε το 2011 για να προστατέψει την οικονομία της χώρας.
Tα δάνεια σε ελβετικό φράγκο είχαν… εισαχθεί στη χώρα μας το 2006 και είχαν γίνει της μόδας τόσο το 2007 όσο και το 2008, λόγου του χαμηλού επιτοκίου libor της περιόδου στο 2%-2,5%, όταν το ευρωπαϊκό επιτόκιο κυμαινόταν αντίστοιχα στο 3,6%-5%. Χαρακτηριστικά, στις αρχές του 2007 η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ ήταν στο 1,610 και όποιος έπαιρνε δάνειο σε ξένο νόμισμα ωφελούνταν τόσο από το χαμηλό επιτόκιο όσο και από το αδύναμο ελβετικό φράγκο.

Για να αντιληφθεί κανείς τη σοβαρότητα του ζητήματος, ένα παράδειγμα είναι αρκετό: Αν ένας δανειολήπτης χθες χρώσταγε 100.000 ελβετικά φράγκα, ήτοι περίπου 83.000 ευρώ, σήμερα χρωστάει περίπου 100.000 ευρώ… Πάντως, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από το πού θα «κάτσει» η ισοτιμία ανάμεσα σε ελβετικό φράγκο και ευρώ το προσεχές διάστημα. Αν το φράγκο συνεχίσει να ανατιμάται, τότε το χρέος θα αυξάνεται αναλόγως και η δόση θα μεγαλώνει…
Πηγή:iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας φίλοι θέλω απλώς να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο υπάλληλο δανείου, τον κ. Ben Lee, ο οποίος με βοήθησε με ένα δάνειο, χρειάζομαι πολύ 7.000.000,00 δολάρια ΗΠΑ, οπότε ήρθα με τον κ. Ben Lee έναν υπεύθυνο δανείου, γι 'αυτό ήρθα σε επαφή με το email του και εγώ πήρα το ποσό του δανείου $ 7.000.000,00 USD. Θα συμβουλεύσω όποιον έχει ανάγκη δανείου να επικοινωνήσει με το email: 247officedept@gmail.com Ή μπορείτε να κάνετε whatsapp του μέσω +1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.