ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Συγκλονιστικό βίντεο αληθινής αντίστασης από τα άτομα με αναπηρία στο ΑΠΘ

omada-amea
Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία στο ΑΠΘ οδεύει προς δικαίωση. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του που μας δίνει μαθήματα στάσης και συμπεριφοράς (Vid)
Πριν λίγες ημέρες το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κατελήφθη από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής τους στην ακαδημαϊκή ζωή.
Η Ομάδα Προσβασιμότητας είναι μια ομάδα εθελοντών φοιτητών και πολιτών με ή χωρίς αναπηρία που αγωνίζονται για ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό και προσπελάσιμο για όλους.
Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση δημιουργία ραμπών, αναβατορίων και τη συντήρηση του ασανσέρ, την εύρυθμη λειτουργία βαν με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα, έτσι ώστε ο φοιτητής να παρακολουθεί το μάθημα επί ίσοις όροις με τους συμφοιτητές του.
Η πρυτανεία δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα της ομάδας και κάπως έτσι έληξε μια κατάληψη που χαιρετίστηκε με τον καλύτερο τρόπο από όλους.
Η συλλογικότητα δεν εφησυχάζει και δήλωσε τα εξής:
«Περιμένουμε την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων σε πρακτικό επίπεδο και εντός των χρονικών ορίων που αυτά τέθηκαν. Στην περίπτωση μη υλοποίησης των αιτημάτων στην ώρα τους, προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις».
Μερικές ώρες πριν τη νικηφόρα εξέλιξη οι διαδηλωτές, συμμετείχαν στην εκπομπή Zona Rosa της Ελεύθερης ΕΡΤ, μέσα από την κατάληψη. Ανέλυσαν τα αιτήματά τους και σχολίασαν την στάση της πρυτανείας. Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Χρήστος Αβραμίδης και ο Σταύρος Πανούσης.
Το βίντεο παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.