ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα

amea2-660
Είμαστε σίγουροι πως τα προνοιακά επιδόματα, αν δεν καταργηθούν μονομιάς, θα υποστούν σοβαρότατες μειώσεις λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεών μας. Πιθανότατα θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι.
Όμως ακόμη και για αυτούς το ποσό του προνοιακού επιδόματος θα βαίνει μειούμενο. Στην ίδια πορεία, περιορισμού – κατάργησης των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγηθούμε και στην περίπτωση που θα επιλεγεί να ανατεθεί η ευθύνη διαχείρισης τους στους ΟΤΑ.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε αυξήσεις των τελών όλων των δημοτών, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις λόγω της άρνησης των δημοτών να πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση για τα προνοιακά επιδόματα.
Για μια ακόμη φορά, για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μικροπολιτικών, οι άνθρωποι με αναπηρία θα στοχοποιηθούν και θα δαιμονοποιηθούν ως μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας και ως ένας αιτιολογικός παράγοντας της κρίσης.
Η διακοπή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων θα έχει υλοποιηθεί, χωρίς κανείς να επιβαρυνθεί με το πολιτικό κόστος της κατάργησής τους, μιας και αυτή θα είναι ολοφάνερα το αποτέλεσμα της άρνησης των πολιτών να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα άτομα με αναπηρία.
1.photo.studio.alpha.takis.
Παναγιώτης Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.