ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ. με θέμα: Λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την Ειδική Εκπαίδευση και Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/9

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη
Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ. με θέμα: Λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την Ειδική Εκπαίδευση και Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/9 
Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών
Κύριε Υπουργέ, 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σας συγχαίρει και πάλι για την ανάληψη των καθηκόντων σας και παράλληλα σας ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει, από κοινού με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τους φορείς της και με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών της Ειδικής Εκπαίδευσης, για την τραγική κατάσταση της Ειδικής Εκπαίδευσης στη χώρα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας. 
Όπως γνωρίζετε, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους μαθητές με αναπηρία ή/ και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα του συστήματος εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία οξύνονται συνεχώς, εξαιτίας της μείωσης των ήδη χαμηλών κονδυλίων που διαχρονικά κατευθύνονται στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία. Η διαρκής αυτή υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οδηγούν κάθε χρονιά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνιούν και να διαμαρτύρονται, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι φετινές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, στα ΚΕΔΔΥ και σε κάθε βαθμίδα της Ειδικής Εκπαίδευσης, έχουν οδηγήσει σε κλειστά σχολεία και σε απόγνωση χιλιάδες μαθητές με αναπηρία, γονείς, εκπαιδευτικούς με αναπηρία, όλο τον χώρο της αναπηρικής οικογένειας. 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά επιτακτικά, όπου έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση και οι διορισμοί των εκπαιδευτικών και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία! Στις Περιφέρειες όπου δεν υπάρχουν πιστώσεις, χρειάζεται άμεσα να αναζητηθούν οι πόροι, ώστε να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.