ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τους μαθητές με αναπηρία

amea-newsitamea
Νομοσχέδια γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν (κανένα δεν βρήκε το δρόμο του για τη Βουλή), υποσχέσεις δόθηκαν, συναντήσεις έγιναν, η κατάσταση στην Ειδική Εκπαίδευση βαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Κάθε χρονιά, οι μαθητές με αναπηρία ξεκινούν αργά τη χρονιά τους, με κενά και ελλείψεις. Η φετινή σχολική χρονιά ίσως αποδειχθεί η δυσκολότερη. Καμία θεσμική αλλαγή δεν έχει επιτευχθεί, καμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί, οι αναπληρωτές είδαν τις εγκυκλίους πρόσληψής τους να ανακαλούνται 2 φορές μέσα στον Αύγουστο! Ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα καλυφθούν τελικά τα κενά στα σχολεία, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί για τις διαχρονικές ελλείψεις, μέσα σε λίγους μήνες η ΕΣΑμεΑ μόνο έστειλε 8 επιστολές με προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας, από τις οποίες καμία δεν εισακούστηκε.
Η κατάσταση επιβαρύνθηκε έτι περαιτέρω με την αποπομπή του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Κ. Λολίτσα, χωρίς να ορισθεί αντικαταστάτης του! Στον «αυτόματο» λοιπόν η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τη στιγμή που οι παθογένειες, οι αδυναμίες και τα προβλήματα του συστήματος εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες του, γιγαντώνονται.
Έστω την τελευταία στιγμή, η ΕΣΑμεΑ καλεί την υπουργό Παιδείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης Ευ. Κιάου να παρέμβει, ομαλοποιώντας όσο το δυνατόν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι προβλέψεις πάντως, είναι δυσοίωνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.