ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

E.ΣΑ.μεΑ-. Ανοιχτή επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς

Ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, κ. Α. Τσίπρα, κ. Ευ. Μεϊμαράκη, κ. Στ. Θεοδωράκη, κ. Δ. Κουτσούμπα, κ. Φ. Γεννηματά, κ. Π. Καμμένο, κ. Π. Λαφαζάνη, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, εκφράζοντας την αγωνία του αναπηρικού κινήματος της χώρας, μπροστά στην οικονομική κρίση που βαθαίνει και με τις επιπτώσεις των Μνημονίων να δυσχεραίνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους κάθε μέρα και περισσότερο.
Από την αρχή αυτής της κρίσης, το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την διάλυση των προνοιακών, υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, τον κεντρικό κορμό δηλαδή του Κοινωνικού Κράτους.
Δεν υπήρξε τομέας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής που να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτή την κρίση.
Η αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας, ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στις δομές που έχουν δημιουργήσει οι γονείς για τα παιδιά με αναπηρία, οι περικοπές στη χρηματοδότηση στις δομές κλειστής φροντίδας, το αλαλούμ στην ειδική εκπαίδευση, όπου ουδείς γνωρίζει πότε και με ποιους όρους θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολεία, οι βάρβαρες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των νέων συνταξιούχων λόγω αναπηρίας, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ατόμων με αναπηρία συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαχρονικά αγωνίζεται ώστε τα άτομα με αναπηρία να ασκούν και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους. Απαίτησε και απαιτεί από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας, και συνεχίζει και σήμερα να ζητά, ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για την Αναπηρία.
Στην επιστολή ζητείται από τους επικεφαλής των κομμάτων να δεσμευτούν στα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους, ότι δεν θα θιγούν τα επιδόματα αναπηρίας κάθε μορφής (εξωιδρυματικό/ διατροφικό/ προνοιακά κλπ.), κατά την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου.
Διαμηνύεται τέλος ότι το αναπηρικό κίνημα, ενωμένο και αποφασισμένο, θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που το πολίτευμά μας του παρέχει για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την κοινωνική τους ισοπέδωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.