ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση EDF με την Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα από κοινού με το Προεδρείο της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την προεδρεία του Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των ζητημάτων για τα άτομα με αναπηρία στην ΕΕ για το 2016.
Ο κ. Βαρδακαστάνης καλωσόρισε τους παριστάμενους, Ευρωβουλευτές και μέλη του EDF: «Το EDF μοιράζεται τη δέσμευση με τα μέλη της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία ότι θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα διαπερνούν όλες τις πτυχές των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τοποθετούνται ψηλά στην πολιτική ατζέντα του. Το EDF εργάζεται από κοινού με τη Διακομματική Ομάδα, αναπτύσσουν κοινές πρωτοβουλίες, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν πληροφορίες στο πλαίσιο των εργασιών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ο κ. Βαρδακαστάνης στην έναρξη μίλησε για τα θέματα της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, για την ανθρωπιστική βοήθεια και για θέματα νομοθεσίας της ΕΕ. Ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του EDF μίλησε και ο πρόεδρος της ΟΜΚΕ (Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας) Γιάννης Γιάλλουρος, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προσβασιμότητα του Διαδικτύου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός των θεμάτων της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ και οι συστάσεις της Επιτροπής της Σύμβασης προς την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία (European Disability Strategy), η ελεύθερη μετακίνηση, η ισότιμη στις μεταφορές, στα αγαθά και στις υπηρεσίες, η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας, θέματα οικονομικής και κοινωνικής ένταξης από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020, οι διαδικασίες της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα, η Στρατηγική για την ψηφιακή αγορά, η προσβασιμότητα των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέματα για τις γυναίκες με αναπηρία, το 4ο Ευρωκοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία κλπ.
Συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές: Ádám Kósa (EPP, Ουγγαρία), Richard Howitt (S&D, Ηνωμένο Βασίλειο), Helga Stevens (ECR, Βέλγιο), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL, Ελλάδα), Rosa Estaràs-Ferragut (EPP, Ισπανία), Marek Plura (EPP, Πολωνία), Olga Sehnalová (S&D, Τσεχία), Brando Benifei (S&D, Ιταλία), Jana Žitňanská (ECR, Σλοβακία), Marian Harkin (ALDE, Ιρλανδία), Martina Anderson (GUE/NGL, Βόρεια Ιρλανδία), Indrek Tarand (Greens/EFA, Εσθονία).
Η Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία ιδρύθηκε το 1980, είναι μία από τις παλαιότερες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία από τις μεγαλύτερες, με πάνω από 100 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.