ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο δράμα πατέρα με την ανάπηρη κόρη του

164006
Ένα απίστευτο δράμα σε συνέχειες, χτυπημένη από τη μοίρα αλλά και τους ανθρώπους ζει η οικογένεια του Ευθύμιου Γαβριελάτου. Ο κ. Γαβριελάτος ζει μαζί με την 15χρονη κόρη του, Διονυσία,  η οποία έχει 100% αναπηρία και συντηρείται στη ζωή μόνο από μηχανήματα. Μηχανήματα οξυγόνου, μηχανήματα για τη καρδιά της και μηχανήματα συνδεδεμένα με τα στομάχι της για να σιτίζεται.
12
Η μετακίνηση του παιδιού είναι μια ολόκληρη οδύσσεια για τον πατέρα που έχει και αυτός αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα αγόρασε ένα αυτοκίνητο για να μετακινεί την Διονυσία έξω από το σπίτι που τους έχει παραχωρήσει για να μένουν μια συμπολίτισσα
Για το αυτοκίνητο πλήρωσε κανονικά δασμούς και φόρους και στη συνέχεια ζήτησε από το κράτος να χαρακτηριστεί αναπηρικό για να μην υποχρεούται σε τέλη κυκλοφορίας, όπως και είχε δικαίωμα.
Με τη πάροδο του χρόνου τα προβλήματα έγιναν πιο έντονα και το συγκεκριμένο όχημα κατέστη μη χρηστικό (μόνο το μηχάνημα σίτισης με το οποίο πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένη η Διονυσία, πρέπει να κρεμιέται πάνω από το σώμα της) και αποφάσισε να το αλλάξει, πουλώντας το παλιό. Για να το κάνει αυτό όμως πρέπει να αποχαρακτηριστεί από αναπηρικό.
Το ίδιο το κράτος αποφάσισε όμως να του κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη ζητώντας του να παραδώσει το αυτοκίνητο για να πάρει άλλο!
Αν και αντιπρότεινε ακόμα και να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας που δεν είχε καταβάλει, δεν το έλαβε κανείς υπόψη του με αποτέλεσμα το παιδί πλέον να μπορεί να μετακινηθεί μόνο με ασθενοφόρο!
Φυσικά αυτό επιστρατεύεται μόνο σε κρίσιμες καταστάσεις. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα το 15χρονο κορίτσι μένει σε ένα δωμάτιο που δεν έχει ούτε παράθυρο, αφού ο πατέρας της δεν μπορεί να την μετακινήσει έξω από το σπίτι.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.
Σε απόγνωση ο κ. Μάκης ζήτησε από το PATRNEWS.gr να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του ώστε να καμφθούν οι άκαμπτοι κρατικοί μηχανισμοί και ο εκπρόσωποι τους στην Πάτρα. Το δράμα του λυγίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή. Μπορεί να κάνει λίγο πιο ανθρώπινο και το κράτος;
patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.