ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

«Τσεκούρι» σε ΕΚΑΣ, επικουρικές και εφάπαξ: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

«Τσεκούρι» σε ΕΚΑΣ, επικουρικές και εφάπαξ: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ... ΔΕΞΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ - ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Με το απάνθρωπο πρόσωπο των μνημονιακών πολιτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βρεθούν από αύριο, Τετάρτη (29/06/2016) οι συνολικά 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι θα δουν τις πρώτες περικοπές στα μερίσματά τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων που θα λάβουν θα είναι μειωμένο από 11% έως και 63%, κάτι που μεταφράζεται σε «ψαλίδι» που θα κυμαίνεται από 66 έως 88 ευρώ τον μήνα.
AdTech Ad
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περικοπές αυτές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στα μερίσματα των μηνών Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016, αφού θα γίνει παρακράτηση των ποσών που καταβλήθηκαν κατά το α’ τρίμηνο του έτους.
Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ, εκκρεμεί να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αναδρομική επιστροφή των ποσών που πιστώθηκαν τον Ιούνιο, με το πιθανότερο σενάριο να κάνει λόγο για διαμόρφωση μηνιαίων δόσεων έως το τέλος του 2016.
Αύριο αναμένεται να δουν τις πρώτες περικοπές στο μέρισμα που θα λάβουν 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου. Το όριο καταβολής του επιδόματος υποχωρεί στα 664 ευρώ μηνιαίων μεικτών συντάξιμων αποδοχών για τη χορήγησή του το διάστημα Ιουνίου - Δεκεμβρίου 2016.
Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», οι μειώσεις επηρεάζουν περίπου 260.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω. Θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Η περικοπή θα εφαρμοστεί από την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου.
Τέλος, από τον Ιούλιο θα καταβάλλεται «κουρεμένο» και το εφάπαξ, καθώς σε αυτό θα έχουν ενσωματωθεί περικοπές που θα κυμαίνονται από 15% έως 18%.

Read more: http://www.newsbomb.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.