ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Συναντήσεις Ι. Βαρδακαστάνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση θεμάτων των ατόμων με αναπηρία


Αποτέλεσμα εικόνας για esamea
Δύο εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις είχε χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συνάντηση με την επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) Gabi Zimmer, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Disability Intergroup Κωνσταντίνκα Κούνεβα. Ο κ. Βαρδακαστάνης παρουσίασε στην κ. Zimmer την κατάσταση που βιώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας έμφαση στις χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, όπως η Ελλάδα. O κ. Βαρδακαστάνης ζήτησε από την κ. Zimmer να υποστηρίξει το αίτημα του EDF σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης με τους προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία: όπως η υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, οι συνέπειες των μέτρων λιτότητας στα άτομα με αναπηρία και η αντιμετώπιση αυτών, η ψήφιση της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας και η σύγκληση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία. Η κυρία Zimmer δεσμεύτηκε να υποστηρίξει εμπράκτως, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν, τη σύγκληση της συνάντησης των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων καθώς και τη συνδιοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το EDF του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία. Η κ. Κούνεβα υποστήριξε επίσης ένθερμα τις θέσεις που ανέπτυξε ο κύριος Βαρδακαστάνης.
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, στον οποίο παρουσίασε επίσης τα αιτήματα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσφορά του κ. Παπαδημούλη στα θέματα των ατόμων με αναπηρία και την εκτίμηση του αναπηρικού κινήματος στο πρόσωπό του. Επιπρόσθετα η συζήτηση περιστράφθηκε και σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κ. Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Υπήρξε απόλυτη συμφωνία σχετικά με τη διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία, και επί των πρακτικών ενεργειών. Συζητήθηκε η εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία από το Ευρωκοινοβούλιο, δεδομένου ότι ο κ. Παπαδημούλης ως Προεδρεύων της Υψηλού Επιπέδου Ομάδας για ζητήματα ισότητας και διαφορετικότητας είναι αρμόδιος για το θέμα. Οι κ.κ. Παπαδημούλης και Βαρδακαστάνης συμφώνησαν να συμμετάσχει το EDF σε επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας ώστε να εκθέσει συνολικά τις προτάσεις του για την ατζέντα για τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία και για το πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να γίνει πιο φιλικό για τα μέλη του με αναπηρία, τους εργαζόμενους με αναπηρία, τους ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία σε ζητήματα προσβασιμότητας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.