ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ράβε - ξήλωνε στα επιδόματα πρόνοιας

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί η άδικη και αδιανόητη διακοπή της χορήγησης του επιδόματος πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.
Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας (αρ.πρ.:Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005) αποκαθιστά την αδικία μόνο στους πάσχοντες από συγγενή αιμολυτική αναιμία ή συγγενή αιμορραγική διάθεση, στην παροχή των προνοιακών επιδομάτων τους, αλλά ΔΕΝ εφαρμόζεται στις υπόλοιπες κατηγορίες αναπηρίες.
Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση εις βάρος των συνταξιούχων με βαριές αναπηρίες του δημοσίου. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά η ανωτέρω διάταξη να επεκταθεί για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας, για λόγους ισονομίας και ισότητας. Διευκρινίζεται ότι το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αποτελεί μέρος της σύνταξης και δεν επηρεάζεται από το ποσό των επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται για την κάλυψη του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την αντιμετώπιση των αναγκών της κάθε αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης.
το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν θα επιλυθεί από τους συνταξιούχους με αναπηρία, για τους οποίους η Πολιτεία μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τα ελάχιστα. Το επίδομα αυτό χορηγείται για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες που δημιουργούνται από την αναπηρία και τις οποίες η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ότι αδυνατεί να καλύψει.
Η επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.