ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στα 654 ευρώ ο κατώτατος μισθός με έμμεση αύξηση

4e4e5b7116c206a842ef3ec3e9b40b32_L
Το υπουργείο Εργασίας, με νόμο, προτίθεται να αυξήσει κατά 11% τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και από τα 586 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, να φτάσει στα 654 ευρώ.
Κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει με εξίσωση του κατώτατου μισθού που χορηγείται σε μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα (περίπου 137.000 άτομα), με το μισθό που προκύπτει για εργατοτεχνίτες, που αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο και το οποίο ανέρχεται στα 26,18 ευρώ. Η πρόθεση αυτή του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να καταγραφεί επίσημα στο νόμο που θα προκαλεί σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ μικτά. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα «ανοίξει ο δρόμος» για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ), έτσι ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, στα επίπεδα που ήταν το 2008, δηλαδή προ κρίσης. Βέβαια, πρέπει πρώτα το υπουργείο Εργασίας, να νομοθετήσει την επαναλειτουργία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να μπορούν οι δύο πλευρές να διαπραγματευτούν και να μπορεί να προκύψει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όπως έχει γίνει γνωστό από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ο σχετικός νόμος πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση, εντός Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Αγγελόπουλο απο  www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.