ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ένας 24χρονος που πεθαίνει από καρκίνο έχει κάτι που θέλει να μοιραστεί με όλους μας

gravata
Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι καρκίνου που μας αφορούν. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2012, ο καρκίνος έχει προκαλέσει περίπου 8,2 εκατομμύρια θανάτους
Και όσο ο καρκίνος παίρνει όλο και περισσότερες ζωές, τόσο αυξάνονται και οι ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ζωή τους. Κάποιες από αυτές παρουσιάζουν τη σπαρακτική πραγματικότητα ενός ασθενή με καρκίνο και κάποιες άλλες μας προσφέρουν ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.
Μια τέτοια ιστορία, εμπλουτισμένη με μερικές σκόρπιες σκέψεις του, ανέβασε στο Reddit ένας 24χρονος με το ψευδώνυμο «mylasttie», στις 28 Φεβρουαρίου του 2015.

Πριν ξεκινήσει την «ιστορία της ζωής του», ο «mylasttie» μοιράστηκε μια φωτογραφία μιας γραβάτας η οποία, όπως λέει, είναι αυτή που θα φορέσει στην κηδεία του σε λίγους μήνες από τώρα.
«Μπορεί να μην ταιριάζει με το κοστούμι μου, αλλά νομίζω ότι θα είναι η ιδανική για την περίσταση.»
Η διάγνωση του καρκίνου του, ήρθε πολύ αργά. Αυτό τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι το πιο σημαντικό πράγμα πριν τον θάνατο είναι να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο από ό, τι ήταν πριν από εμάς.
«Η διάγνωση του καρκίνου ήρθε πολύ αργά και έτσι δεν μπόρεσα να έχω έστω μια ισχνή ελπίδα για μια μεγαλύτερης διάρκειας ζωή. Συνειδητοποίησα όμως έτσι, ότι το πιο σημαντικό πράγμα πριν το θάνατο είναι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε αφήσει αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο από ό, τι ήταν πριν εμφανιστούμε στη ζωή. Ο τρόπος που έχω ζήσει μέχρι τώρα, η ύπαρξή μου ή ακριβέστερα η απώλεια της ύπαρξης μου, δεν έχουν καμία σημασία, γιατί δεν έχω κάνει μέχρι τώρα κάτι αξιοσημείωτο. Κάτι σημαντικό.
Δεν έχω αναστατωθεί επειδή καταλαβαίνω ότι διανύω τις τελευταίες ημέρες της ζωής μου. Λυπάμαι μόνο που δεν θα είμαι σε θέση να δω πολλά πράγματα που θα συμβούν σύντομα, όπως η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και το επόμενο καινούργιο Project του Elon Musk. Ελπίζω επίσης ότι ο πόλεμος στη Συρία και στην Ουκρανία θα τελειώσει πολύ σύντομα. «
Νοιαζόμαστε τόσο πολύ για την υγεία και την ακεραιότητα του σώματός μας που μόνο λίγο πριν τον θάνατο συνειδητοποιούμε ότι το σώμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κουτί. Ένα δέμα που περιέχει την προσωπικότητα, τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις προθέσεις μας σε αυτόν τον κόσμο. Εάν δεν υπάρχει τίποτα μέσα σε αυτό το κουτί που να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, τότε δεν έχει σημασία εάν το κουτί χαθεί. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δυνατότητες, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ κουράγιο για να το καταφέρουμε.
Αφήστε το σημάδι σας σε αυτόν τον κόσμο. Να έχετε μια ζωή με νόημα, ανεξάρτητα από τον ορισμό που έχει η λέξη «νόημα» για σας. Προσπαθήστε το. Ο τόπος που ζούμε είναι μια όμορφη παιδική χαρά, όπου τα πάντα είναι πιθανά. Δυστυχώς όμως, δεν θα είμαστε εδώ για πάντα.
Η ζωή μας είναι μια μικρή σπίθα σε αυτόν τον όμορφο μικρό πλανήτη που πετάει με απίστευτη ταχύτητα στο απέραντο σκοτάδι του άγνωστου σύμπαντος. Για αυτό απολαύστε τον χρόνο σας σε αυτή την όμορφη παιδική χαρά με πάθος. Κάντε την ενδιαφέρον. Κάντε την να μετράει!»
Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές που ο «mylasttie» επιθυμεί να μας δώσει;
«Μην χάνετε το χρόνο σας σε ένα επάγγελμα που δεν σας ταιριάζει
Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να πετύχετε σε κάτι που δεν σας αρέσει. Η υπομονή, το πάθος και η αφοσίωση έρχονται εύκολα, μόνο όταν αγαπάς αυτό που κάνεις.
Είναι ανόητο να φοβάστε τη γνώμη των άλλων
Ο φόβος σας παραλύει και σας αποδυναμώνει. Αν τον αφήσετε, μπορεί να μεγαλώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, μέχρι να μη μείνει τίποτα από εσάς, αλλά μόνο το κέλυφος του εαυτού σας. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή και κάντε ότι σας παροτρύνει. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να σας αποκαλέσουν τρελούς, αλλά θα υπάρξουν κάποιοι άλλοι που θα πιστέψουν ότι είστε ένας θρύλος.
Αφήστε τη ζωή σας να διαμορφωθεί από τις αποφάσεις που πήρατε και όχι από αυτές που δεν πήρατε
Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας. Πάρτε την πλήρη ευθύνη για τα πράγματα που σας συμβαίνουν. Περιορίστε τις κακές συνήθειες και προσπαθήστε να ζήσετε μια υγιέστερη ζωή. Βρείτε ένα άθλημα που σας κάνει ευτυχισμένο. Πάνω απ “όλα, μην χρονοτριβείτε.
Εκτιμήστε τους ανθρώπους γύρω σας
Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα είναι πάντα μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και αγάπης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τους θεωρούμε δεδομένους.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε!»
ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.