ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

5 μυρωδιές που ενισχύουν την παραγωγικότητα – τονώνουν,χαλαρώνουν,βοηθούν τη μνήμη-ΦΩΤΟ

smells-plagia
Τα περισσότερα γραφεία μυρίζουν καφέ, χαρτί ή στη χειρότερη περίπτωση τσιγάρο και… κλεισούρα. Υπάρχουν όμως κάποιες οσμές που θα ήταν πιο χρήσιμες
Οι μυρωδιές επηρεάζουν τη διάθεση. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα συνηθίζεται σε αρκετούς εργασιακούς χώρους να χρησιμοποιούνται αρωματικά που είτε… ξυπνάνε, είτε χαλαρώνουν τους εργαζόμενους, ανάλογα με το τι απαιτεί η ώρα.
Για παράδειγμα, μία πρόσφατη μελέτη ιαπωνικής εταιρείας έδειξε ότι τα τυπογραφικά λάθη μειώνονται κατά τουλάχιστον 50% όταν μία μυρωδιά λεμονιού διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Με έμπνευση από αυτό, η ιστοσελίδα Mashable έφτιαξε μία λίστα με πέντε αρώματα που ενισχύουν την παραγωγικότητα.
Δενδρολίβανο

Βοηθά στην καθαρή σκέψη, ενισχύει τη μνήμη, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο.
Γιασεμί

Προκαλεί ηρεμία, χαλαρώνει την ένταση και τα νεύρα.
Εσπεριδοειδή

Οι μυρωδιές όλων των εσπεριδοειδών έχουν οφέλη. Το γκρέιπφρουτ βοηθά στην πνευματική εξάντληση, το λεμόνι βελτιώνει τη διάθεση, το πορτοκάλι διώχνει το άγχος και το περγαμόντο χρησιμοποιείται συχνά για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Λεβάντα

Απαλλάσσει από την πίεση και το άγχος.
Μέντα

Δίνει ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση και τονώνει τον εγκέφαλο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.