ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

« ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑμεΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ»




ΖΗΤΑΜΕ
1• Να  ΜΗΝ αναστέλλεται ουδεμία οικονομική-κοινωνική παροχή, εάν η έκδοση της γνωμάτευσης καθυστερεί πέραν του ενός μηνός.
Και Ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες.
2• Άμεση συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για τον καθορισμό αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες και την αναθεώρηση-συμπλήρωση σημαντικών κεφαλαίων του πίνακα προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας βάσει σύγχρονων επιστημονικών-ιατρικών δεδομένων.
3• Εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, μέσω του οποίου συστήνεται το ΚΕΠΑ και συμπλήρωσή του με διατάξεις που θα εγγυώνται την αδιαβλητότητα και διαφάνεια.
4•Ειδική πρόβλεψη για την κατ’ οίκον εξέταση ατόμων που αδυνατούν να μετακινηθούν.
5•Στελέχωση των υγειονομικών Επιτροπών με καταρτισμένους γιατρούς και όχι ανεκπαίδευτους όπως συμβαίνει σήμερα.
6•Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της καταβολής του ποσού των 46 ευρώ από ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες.
7• Η νέα γνωμάτευση αναπηρίας να εξασφαλίζει, ενιαία υγειονομική κρίση για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές.
8• Έγκαιρη ενημέρωση  των ΑμεΑ για τις περιπτώσεις αναβολής της συνεδρίασης των Επιτροπών. Προτεραιότητα στον προσδιορισμό νέας ημερομηνίας Εξέτασης.
9• Το σωματείο ΑμεΑ Ν. Κορινθίας διαμηνύει προς τον Υπουργό  ότι ο χώρος της αναπηρίας ζητάει έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στα δικαιώματα εκείνων των πολιτών που αντικειμενικά βάλλονται με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τον καλεί να συμβάλει μέσω συγκεκριμένων ενεργειών στην αποφυλάκιση των χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, που χωρίς να ευθύνονται ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης».

ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΑμεΑ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.