ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013


 Θέμα:  Εγκύκλιος γνωστοποίησης διάταξης του άρθρου 66 του ν. 4144/2013


Κοινοποίηση από Ε.Σ.Αμε.Α


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                                   Αθήνα: 29.04.13
Πληροφορίες:  Ε. Μπαρμπαλιά                                                                                Αρ. Πρωτ: 1645   
                                                                                            
Προς :  Φορείς - Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ                                                                             

Θέμα:  Εγκύκλιος γνωστοποίησης διάταξης του άρθρου 66 του ν. 4144/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η διάταξη που αφορά στην καταβολή χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας για ένα εξάμηνο,  εφόσον ο συνταξιούχος αναμένει να εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ για την ανανέωση του δικαιώματος χορήγησης της σύνταξης συμπεριλαμβάνεται στο ν. 4144/2013.

Η διάταξη αυτή αποτελεί μερική ικανοποίηση του αιτήματος της Ε.Σ.ΑμεΑ. με το οποίο ζητούσε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η οικονομική εξόντωση των αιτούντων στα ΚΕΠΑ την πιστοποίηση αναπηρίας τους, προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση σύνταξης ή πάση φύσεως αναπηρικού επιδόματος (προνοιακού, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ). 

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απευθύνθηκε προς τη Βουλή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης και σημείωσε τα εξής:

      Το άρθρο 66 ικανοποιεί μερικώς το αναπηρικό κίνημα αφού δεν συμπεριλαμβάνει τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων των οποίων το επίδομα αποτελεί μοναδικό μέσο επιβίωσης.
      Η ισχύς του άρθρου 66 λήγει την 31-10-2013 αναιτιολόγητα αφού δεν διαφαίνεται η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ έως αυτή την ημερομηνία
      Το άρθρο 66 δεν λαμβάνει πρόνοια για την ανανέωση του βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αιτούντων για την ανανέωση έμμεσης ασφάλισης για λόγους αναπηρίας ή ανανέωσης βιβλιαρίου απορίας κ.λπ.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη βελτίωση αυτής της διάταξης ούτως ώστε αυτή να καταστεί προστατευτική για κάθε άτομο με αναπηρία από την αναποτελεσματική εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.

Η εγκύκλιος

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                         Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                      ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.