ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Ε.Σ.Αμε.Α


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                                   Αθήνα: 30-4-2013
Πληροφορίες:  Ε. Μπαρμπαλιά                                                                                Αρ. Πρωτ: 1702  
                                                                                           
Προς :  Φορείς Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.                                                                    

Θέμα:     «Εγκύκλιος διοίκησης ΙΚΑ για την σύσταση μη αμιγών υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ »


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Με νέα εγκύκλιό της η Διοίκηση του ΙΚΑ συστήνει στου Διευθυντές των Υγειονομικών Μονάδων των ΚΕΠΑ να προβαίνουν σε κάθε δυνατή λύση στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και της ιατρικής δεοντολογίας για να μην ταλαιπωρούνται οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από συνεχείς αναπομπές τους σε υγειονομικές επιτροπές, ειδικά όταν η αναπηρία του απαιτεί την εξέτασή τους από μία και παραπάνω ιατρική ειδικότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, και υπό το βάρος συνεχών πιέσεων της Ε.Σ.ΑμεΑ. των φορέων μελών της, του συνηγόρου του πολίτη κ.λπ. η διοίκηση του ΙΚΑ προτρέπει με την ανωτέρω εγκύκλιο στην σύσταση μη αμιγών επιτροπών για την έγκαιρη εξέταση ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. σας κοινοποιεί την ανωτέρω εγκύκλιο, η οποία δύναται να αποτελέσει μοχλό πίεσης σε περίπτωση που υπηρεσιακοί παράγοντες των τοπικών υγειονομικών μονάδων ΚΕΠΑ δεν προβαίνουν στις ενέργειες που προτρέπει η εγκύκλιος, και κατ’ αυτό τον τρόπο ταλαιπωρούν αναίτια άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.  

Την εγκύκλιο με θέμα : «Σύσταση μη αμιγών Υγειονομικών Επιτροπών» μπορείτε να την αναζητήσετε στην διεύθυνση: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_P51_12_18-4-2013.pdf.

Με εκτίμηση

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                         Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                      ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.