ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Καταργείται αυτή την εβδομάδα η θεώρηση βιβλιαρίου υγείας!

bibliario ygeias
Καταργείται αυτή την εβδομάδα η θεώρηση βιβλιαρίου υγείας
Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ισχύσει η
, απαλλάσσοντας από την ταλαιπωρία εκατοντάδες πολίτες.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά, ενώ στο τέλος του 2015 ηλεκτρονικό προφίλ θα έχουν όλοι οι Έλληνες και η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των ταμείων διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντός προϋπολογισμού για τις συντάξεις» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, όπως εφαρμόζεται στις επικουρικές. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται τρόπος ώστε να δίνεται και προσωρινή επικουρική σύνταξη.
Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι ακόμα και ιδανικές να ήταν οι δημοσιονομικές συνθήκες στη χώρα οι δύο μεταρρυθμίσεις στο εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις θα γίνονταν για λόγους διαφάνειας. «Για χρόνια γινόταν πλιάτσικο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega.
Ο ίδιος απέδωσε σε «προφήτες της καταστροφής» που διασπείρουν τα όσα ακούγονται περί αδυναμίας καταβολής του εφάπαξ και όχι μόνο, τονίζοντας ότι «από το την 1/9/2013 έως σήμερα έχουν δοθεί 25.000 εφάπαξ και έως τα τέλη του έτους θα δοθούν άλλα 10.000 στους δημοσίους υπαλλήλους». Ωστόσο,αναγνώρισε την ύπαρξη καθυστέρησης έως και 1,5 έτους στην καταβολή του.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως στο τέλος του έτους αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί από το ΚΕΠΕ η σχετική μελέτη. Επισήμανε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.