ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ολική επαναφορά έπειτα από 12 μήνες σε κατάσταση «φυτού»!!!

590_6246d1938fc75e2c1a0a15fe69e2c4d2
Νεαρός έμεινε σε κατάσταση «φυτού» για σχεδόν 12 μήνες. Χάρη όμως σε πειραματικό πρόγραμμα είναι ένα βήμα πριν από την αποκατάσταση της ομιλίας του.
Τράκαρε με το μηχανάκι ακριβώς πριν από έναν χρόνο και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, καθώς δεν φορούσε κράνος. Έμεινε φυτό. Δύο μήνες αργότερα άνοιξε τα μάτια του. Εντούτοις, από τότε μέχρι και σήμερα και τον περασμένο Απρίλιο δεν παρουσίασε καμία σημαντική αλλαγή.
Οι περισσότεροι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα. Μέχρι που μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού, όπου εντάχθηκε σε ένα πειραματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Με ένα ειδικό καπέλο, το οποίο διοχετεύει ρεύμα στον εγκέφαλο, ο 18χρονος σήμερα Παναγιώτης, έχει καταφέρει να ανακτήσει τη συνείδησή του και όχι απλώς να αναγνωρίζει τους γύρω του. Αντιδρά σε όλα τα ερεθίσματα, χαμογελά ξανά και εδώ και 15 ημέρες μπορεί να τρώει τα αγαπημένα του σουβλάκια.
Η περίπτωση του Παναγιώτη είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες και πολλά υποσχόμενες για ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση φυτού, κατά το κοινώς λεγόμενο, ή ελάχιστης συνείδησης όπως την ονομάζουν οι γιατροί.
«Ήταν σαν σήμερα που μας ενημέρωσαν ότι ο γιος μας έπεσε σε αυτοκίνητο και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι», μου λέει ο πατέρας του Παναγιώτη, Ανδρέας Καρράς, τον οποίο συνάντησα στον Ευαγγελισμό.
Η διάγνωση που του είχαν κάνει ήταν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και επειδή το νοσοκομείο Ερυθρός δεν είχε κενό κρεβάτι στην Εντατική, τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας.
Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι υπήρχε βλάβη στην περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται στέλεχος (είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες επιβίωσης, καθώς ρυθμίζει αυτόματα τους παλμούς της καρδιάς, την αναπνοή μας κ.λ.π.) και φυσικά έμαθαν ότι ο δρόμος που έχουν είναι πάρα πολύ μακρύς και δύσκολος.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.