ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων

Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων
Βάζουν χέρι σε καταθέσεις και θυρίδες – 3.000 σπίτια βγάζουν… στο σφυρί κάθε μέρα!
Την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αυξάνονται σταθερά κατά 1 δις ευρώ τον μήνα, φτάνοντας συνολικά τα 66 δις ευρώ, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να βάλει λεφτά στα ταμεία του κυριολεκτικά με κάθε τρόπο!

Από την αρχή του χρόνου έχει προχωρήσει σε μπαράζ κατασχέσεων, θέτοντας σε εφαρμογή το μέτρο με την προειδοποίηση ενός e-mail! Δηλαδή, αν η εφορία βρει χρέος σε έναν πολίτη, ο οποίος έχει λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε ενεργοποιεί τα λεγόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Από την αρχή του έτους, η εφορία έστελνε σχεδόν 500 e-mail κάθε μέρα, ενημερώνοντας τους «τυχερούς» ότι έβαλε χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Πάνω από 200.000 κατασχέσεις μόνο σε τρεις μήνες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια πέφτουν βροχή μετά το Μάιο, όταν και καθημερινά έφευγαν από τις ΔΟΥ, σχεδόν 2.000 e-mail ανά μέρα! Τον Ιούνιο τα ειδοποιητήρια πάνω από 2.000 ειδοποιητήρια την ημέρα και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ξεπέρασαν τις 3.000 ημερησίως!
Βάζουν χέρι και σε θυρίδες!
Σε μια μάλλον επικοινωνιακή τακτική εκφοβισμού των πολιτών, το Υπουργείο Οικονομικών απειλεί με κατασχέσεις ακόμα και σε θυρίδες. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι θυρίδες δεν μπορούν να ανοίξουν με απλές διαδικασίες, αφού απαιτείται ακόμα και η συναίνεση εισαγγελικού λειτουργού!
Το πρόβλημα πρακτικά, λοιπόν, ότι οι κατασχέσεις στις θυρίδες δεν μπορεί να γίνει πράξη και τα χρήματα ή ό,τι άλλο υπάρχει εκεί μέσα να περάσει στη δικαιοδοσία του κράτους λόγω οφειλών .
Προς το παρόν λοιπόν, οι υπάλληλοι των τραπεζών στο τμήμα των θυρίδων, απλά δέχονται την εντολή από τις εφορίες και ξεχωρίζουν με ..χρώματα αυτές για τις οποίες έχει δοθεί εντολή κατάσχεσης. Το κόκκινο συνήθως αυτοκόλλητο διαχωρίζει την περιουσία ενός πολίτη που χρωστά από αυτόν που κοιμάται προς το παρόν ήσυχος, θεωρώντας ότι η περιουσία του αν και κλεισμένη, είναι διασφαλισμένη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν μπει αυτοκόλλητα σε περίπου 250.000 θυρίδες: http://www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.