ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αποτέλεσμα εικόνας για esamea

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Κομισιόν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muižnieks είχε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ο ταμίας της Ε.Σ.Α.με.Α. Κώστας Γαργάλης, κατόπιν πρόσκλησης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη που αδυνατούσε να παραστεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου, επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη ρατσιστική βία και τον εξτρεμισμό, καθώς και στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία έχει ψηφισθεί και από τη χώρας μας, για το επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού/ συνταξιοδοτικού, τονίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη στις παρεμβάσεις της πολιτείας το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας, καθώς και ότι η έννοια της διάταξης της αναπηρίας πρέπει να ενταχθεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές.
Τέλος ο κ. Γαργάλης μετέφερε στον Επίτροπο τα συμπεράσματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με την οικονομική κρίση και τις πολλαπλές της συνέπειες στα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.