ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αμεα και αεροπλάνα: 0-1. Οι νέες αλλαγές που δυσκολεύουν περισσότερο τα ταξίδια!

invisible-passengers_TRAV0411_34
Διάβασα πρόσφατα ότι νέες και παλιές αεροπορικές εταιρίες σκέπτονται να μειώσουν περισσότερο το κόστος των εισιτήριων. Επειδή όμως μιλάμε για μεγάλες εταιρίες, που δε χάνουν χρήματα έτσι απλά, αναρωτήθηκα ποια είναι η παγίδα. Δεν ήταν δύσκολο να την βρω, καθώς την ανακοίνωσαν σχεδόν από μόνες τους! Φτηνά εισιτήρια με έξτρα κόστος σε κάθε άλλη υπηρεσία. Τι σημαίνει αυτό άραγε;
Δε θα αναφερθώ σε ονόματα αεροπορικών εταιρειών, για λόγους διαφήμισης(η και δυσφήμησης). Αποφάσισαν λοιπόν τα νέα μέτρα, να είναι τα εξής: μικρότερα καθίσματα, περικοπές υπηρεσιών τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια της πτήσης, χρέωση για τη χρήση της τουαλέτας, έξτρα χρέωση σε κάθε παραπανίσιο κιλό στις αποσκευές και το χειρότερο όλων, έξτρα χρέωση στους υπέρβαρους!
Φανταστείτε λοιπόν ότι τα νέα καθίσματα, θα είναι πιο στενά, με χώρο κατά ύψος μόνο(;;), λες και κάθεσαι σε σκαμπό. Επίσης οτιδήποτε θες να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το πληρώνεις επί τόπου και μάλιστα ακριβά! Μέχρι τώρα το σύνηθες επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών ήταν στα 20 κιλά, τώρα σκέπτονται να είναι στα 10 και να χρεώνεσαι κανονικά, για το παραπάνω πουλόβερ ή ζευγάρι παπουτσιών θες να κουβαλήσεις μαζί σου.
article-2065094-0EE9877F00000578-431_468x313
Έχω κολλήσει όμως στη χρέωση για τους υπέρβαρους. Αυτό σημαίνει πως όποιος υπερβαίνει στην καθημερινή του ζωή τα κιλά που θα έπρεπε να είναι(άραγε πως θα ορίσουν το φυσιολογικό;) θα πληρώνει που δεν έκανε δίαιτα πριν ταξιδέψει. Το κορυφαίο είναι πως θα αφαιρέσουν τα περισσότερα ειδικά καθίσματα, που ήταν διαθέσιμα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ελπίζω να λάβουν υπόψιν όμως πως τα συγκεκριμένα καθίσματα, είναι αυτά που ως επί το πλείστον εξυπηρετούν τα Αμεα. Γιατί χρειάζονται περισσότερο χώρο και άνεση, ειδικά σε ένα μεγάλης διάρκειας ταξίδι.
Υπάρχει περίπτωση να χρεώνουν ξεχωριστά και το αμαξίδιο; Δε το γνωρίζω ακόμα. Θα μετρήσει ως υπέρβαρος κάποιος που έχει περισσότερα κιλά, λόγω της αναπηρίας του; Σε περίπτωση ανάγκης για λίγο νερό ή χυμό, θα πρέπει να πληρώσει; Φοβάμαι πως ναι. Και δεν είναι ούτε σενάρια φαντασίας που αναφέρω, ούτε μακρινά μελλοντικά σχέδια. Ήδη ετοιμάζουν τις αλλαγές και πιθανόν με τη νέα χρονιά να είμαστε όλοι θύματα αυτών των αλλαγών ….που κατά βάθος υποτίθεται είναι προς όφελος μας!
Βογιατζής Ηλίας
Email: iliasvogiatzis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.