ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αποκλεισμός των ατόμων με ψυχική αναπηρία, ΟΑΕΔ επιτρέποντος
Την «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ατόμων με αναπηρία από τον ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2014 - 2015 στηλιτεύει η ΕΣΑμεΑ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται το αμίμητο: «Στα προγράμματα  δε  δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια».

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίσταται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με ψυχική αναπηρία! Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει και να προωθεί το δικαίωμα στην εργασία και να λαμβάνει κατάλληλα μέτρα προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και σε επαγγελματική κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση.

Τέλος, η μη συμπερίληψη των ατόμων της συγκεκριμένης κατηγορίας αναπηρίας στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, συνιστά διακριτική και άνιση μεταχείριση, σύμφωνα και με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2000/78/ΕΚ για τη Διαμόρφωση Γενικού Πλαισίου Ίσης Μεταχείρισης στην Εργασία και στην Απασχόληση, όπως αυτή ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την ψήφιση του Ν. 3304/2005 που αναφέρεται στην τήρηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας στην απασχόληση.

Τέτοιου είδους αποφάσεις από τις οποίες αποκλείονται συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας αποτελούν όνειδος για τη χώρα μας και παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού. Η άμεση απόσυρση και αντικατάσταση της εν λόγω πρόσκλησης είναι εκ των ουκ άνευ.

Η επιστολή προς τον ΟΑΕΔ επισυνάπτεται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.