ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Έρχεται νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ

4d76a1d63cf
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα , που αναφέρονται σε υποτιθέμενες ποινές σε όσους υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε κατηγορηματική διάψευση.
• Για τις υποτιθέμενες ποινές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
«Δημοσιεύματα και διαρροές που υπάρχουν σήμερα και δημιουργούννανησυχία στους πολίτες και στους ασφαλισμένους, τα οποία λένε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες πρότεινε στην αντιπροσωπεία των δανειστών, όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, πως όσοι φεύγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα έχουν ποινή και από την ημέρα που έφυγαν μέχρι να συμπληρώσουν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης – δηλαδή τα εξήντα επτά έτη ή τα εξήντα δύο με μειωμένη σύνταξη- θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει καμία βάση. Είναι διαρροές τις οποίες διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουμε δεσμευθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις ότι θα σεβαστούμε με απόλυτο τρόπο τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους.»
• Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες με χρέη στον ΟΑΕΕ
Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με την υπαγωγή των υπό συνταξιοδότηση εγγεγραμμένων του ΟΑΕΕ στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε τα εξής: «Υπάρχουν μεγάλες δόσεις κοινωνικής αδικίας στους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κάνει την αίτησή τους για συνταξιοδότηση, χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση. Στον προσανατολισμό του Υπουργείου μας είναι να καταθέσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένα νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, θα ανακουφίζει τα άτομα με αναπηρία και ταυτόχρονα θα έχει ασφαλιστικές διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινωνικές αδικίες.
Μέσα σε αυτές θα είναι και η νομοθετική ρύθμιση για τους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, διότι χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.