ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πώς να νικήσετε την υπνηλία (αν δεν πρέπει να κοιμηθείτε)

38
Έχετε να φέρετε σε πέρας κάποια δουλειά και δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά; Οι παρακάτω ενέργειες θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε και θα σας ξυπνήσουν.

Φτιάξτε κλίμα

Φροντίστε να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν επικρατεί πολύ ζέστη. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, όταν είστε κουρασμένοι, είναι να πάρει ο ύπνος και η ζέστη στο χώρο, θα σας προκαλέσει υπνηλία και θα σας αναγκάσει να κοιμηθείτε. Απεναντίας το κρύο θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ περισσότερο σε εγρήγορση και ανανεωμένοι. Επίσης φροντίστε να πίνετε παγωμένο νερό συχνά. Μπορείτε επίσης να πιείτε κάποιο δροσερό ποτό με καφεΐνη σε μικρή ποσότητα. Μην το παρακάνετε όμως: προσπαθήστε να μην λάβετε πάρα πολύ καφεΐνη ή ζάχαρη γιατί θα μειωθούν τα ενεργειακά σας επίπεδα και μετά από λίγο θα αισθάνεστε πιο έντονη υπνηλία. Ξεπλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα

Τρώτε μικρές ποσότητες υγιεινών τροφίμων που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ενέργεια. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι καλές επιλογές, επειδή είναι θρεπτικά και θα σας ανανεώσουν. Αποφύγετε μεγάλα και βαριά γεύματα που θα σας κάνουν να νιώσετε υπνηλία. Προτιμήστε γεύματα χαμηλής περιεκτικότητας  σε υδατάνθρακες. Το μάσημα της τσίχλας μετά από ένα σνακ ή μικρό γεύμα θα σας βοηθήσει επίσης να είστε σε εγρήγορση.

Σηκωθείτε και περπατήστε

Όταν είστε κουρασμένοι αυτό που πιθανότατα θέλετε είναι να καθίσετε στον αναπαυτικό καναπέ σας, όμως πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, αν δεν θέλετε να σας πάρει ο ύπνος. Κάντε λοιπόν ένα σύντομο περίπατο ή μερικές διατάσεις και θα νιώσετε λιγότερο κουρασμένοι.

Ανάψτε όλα τα φώτα:

Όταν είναι σκοτάδι ο εγκέφαλό σας λαμβάνει το σήμα ότι είναι καιρός να πάτε για ύπνο. Αν ανάψετε πολλά φώτα, θα ξεγελάσετε το σώμα σας με αποτέλεσμα να ξυπνήσει και να νιώσετε καλύτερα. Πηγαίνετε μια βόλτα έξω είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα. Αν βέβαια είναι μέρα το όφελος θα είναι διπλό.

Κάντε ένα διάλειμμα

Ένα διάλειμμα που θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ξεκούραστοι μετά από λίγο. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ακούστε ανεβαστική  μουσική ή χαλαρώστε και μιλήστε με έναν φίλο στο τηλέφωνο για λίγα λεπτά.
pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.