ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων σε κυκλώματα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας
Να μην γίνει άλλοθι για περαιτέρω συκοφάντηση των ατόμων με αναπηρία
 
Για την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων, που είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα έχει ξεκαθαρίζει ότι έχει μέτωπο ενάντια σε οποιανδήποτε έκνομη συμπεριφορά πολιτών, γιατρών, δημόσιων λειτουργών και πολιτικών υπευθύνων, οι οποίοι είτε εκούσια είτε ακούσια έχουν δημιουργήσει το θλιβερό φαινόμενο των λεγόμενων «αναπήρων - μαϊμού», που κατασυκοφαντεί τα άτομα με αναπηρία και αυξάνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό. Το αναπηρικό κίνημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη ληστρική εκμετάλλευση της αναπηρίας.
 
Δεν θα επιτρέψουμε όμως αυτό το γεγονός να γίνει το άλλοθι ώστε να μην προχωρήσει η ριζική αναμόρφωση των ΚΕΠΑ. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για γνωματεύσεις αναπηρίας και αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ που δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες βάσει ιατρικών στοιχείων. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες των εξεταζόμενων, που αναφέρονται σε πλημμελή γνώση των ιατρών επί των ιατρικών δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει στο στάδιο προελέγχου. Επιπλέον, και σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ χωρίς καμία αιτιολόγηση προχωρούν στην αναγραφή νέων ορολογιών στις Γνωματεύσεις Αναπηρίας, που δεν συμπίπτουν με τις ιατρικές εκθέσεις θεραπόντων ιατρών ακόμα και εξειδικευμένων Κέντρων Δημοσίων Νοσοκομείων, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στη διακοπή οικονομικών και κοινωνικών παροχών. Χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια ταλαιπωρία και μηδενικό εισόδημα λόγω της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ, που έχουν μετατραπεί σε δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών.
 
Ο αγώνας για να αξιολογηθεί το σύστημα λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και επιτέλους να αναμορφωθεί ριζικά, ώστε να διασφαλίσει την αντικειμενική απόδοση ποσοστών αναπηρίας με απόλυτο σεβασμό στο άτομο με αναπηρία και την οικογένειά του, συνεχίζεται! Η θωράκιση του θεσμού των ΚΕΠΑ, θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο επιστημονικά όσο και αδιάβλητα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.