ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Στους δρόμους τα ΑμεΑ την Τετάρτη!!!

ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÁÔÏÌÙÍ ÌÅ ÁÍÁÐÇÑÉÁ ÅÎÙ ÁÐÏ ÔÏ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI)

Συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας
Ραντεβού έξω από το υπουργείο Εργασίας δίνουν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 6 το απόγευμα τα Άτομα με αναπηρία.
Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν ανεχόμαστε τα ψίχουλα που μας ρίχνουν, όχι στην απάτη του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, δεν θα ζήσουμε με ελεημοσύνες».
Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Γυρίζουμε την πλάτη σε παλιούς και νέους παραμυθάδες. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μεσσίες! Κέρδη, μονοπώλια, ΕΕ και δικαιώματα των εργαζόμενων και των ΑΜΕΑ δεν συμβιβάζονται – είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται δεξιοί και αριστεροί σωτήρες, αν τους αφήσουμε, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΕΣΑΜΕΑ και στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που στηρίζουν με το αζημίωτο το πέρασμα της αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης και ΕΕ».
Τα Άτομα με Αναπηρία διεκδικούν:
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια και Ειδική Αγωγή με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
-Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
-Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
-Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
-Να μην σταματάει ούτε στιγμή η καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης αναπηρίας, χωρίς καμία επίπτωση για όσο ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχων περιμένει να εξεταστεί από τα ΚΕΠΑ.
-Έκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ σε όλους τους ανάπηρους των λαϊκών οικογενειών ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις γιορτές για να μπορέσουν στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες τους.
– Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
-Μέτρα προστασίας των ανέργων 600 ευρώ επίδομα για όσο κρατάει η ανεργία.
– Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.