ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ποια διπλώματα οδήγησης παύουν να ισχύουν από 18/01… Δικαιολογητικά ανανέωσης

05eca63964

Ποια διπλώματα οδήγησης παύουν να ισχύουν  από 18/01… Δικαιολογητικά ανανέωσης

Ποιοι πρέπει να σπεύσουν σε ΚΕΠ και Περιφέρειες για να αλλάξουν τα διπλώματα οδήγησης μέχρι τις 18/1/2015  . Παύουν να ισχύουν τα παλιά διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτου τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί .
Οι κάτοχοι αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 … μέχρι 18-01-2015  πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
Αναλυτικα:
Από τα ΚΕΠ η αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων
Πιο γρήγορα, πιο απλά και φιλικά πραγματοποιείται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την απόφαση αυτή έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατόχους αδειών μοτοποδηλάτων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015.
Η δυνατότητα αυτή στους κατόχους των συγκεκριμένων αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 18 μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Με τον τρόπο αυτό αποσυμφορίζονται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες εκτός από τα 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων μπορούν να εξυπηρετούνται επιπλέον και από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:
  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση
  • Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
  • Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
  • Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.