ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Νέα θεραπεία για τον αλκοολισμό υπό έρευνα!!!

 
Νέα θεραπεία για τον αλκοολισμό υπό έρευνα
Νέα θεραπεία για τον αλκοολισμό υπό έρευνα!!!
Μελέτη που ξεκίνησε στο νοσοκομείο National Institutes of Health των Ηνωμένων Πολιτειών, αφορά την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ. Για τις ανάγκες της μελέτης φτιάχτηκε ένα αντίγραφο μπαρ με τη διαφορά ότι τα μπουκάλι είναι γεμάτα χρωματιστό νερό. Οι εθελοντές για τη μελέτη θα κάθονται σ’ αυτό και οι ερευνητές θα δοκιμάζουν πως μπορεί να μπλοκαριστεί η ορμόνη γκρελίνη η οποία ανεβάζει κατακόρυφα την διάθεση του ατόμου για κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον Ερευνητή Δρ. Lorenzo Leggio, η γκρελίνη η οποία παράγεται στο στομάχι, ελέγχει την όρεξη μέσω υποδοχέων στον εγκέφαλο. Όταν γίνεται όμως υπερκατανάλωση τροφής, υπάρχει επικάλυψη μεταξύ των υποδοχέων που εκτελούν τις καύσεις και αυξάνεται η  επιθυμία για αλκοόλ. Τώρα ο καθηγητής με ένα πειραματικό σκεύασμα της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer προσπαθεί να μπλοκάρει την δράση της γκρελίνης ώστε να σταματήσει η επιθυμία για αλκοόλ.
Επιπροσθέτως η ομάδα του ελέγχει κατά πόσο είναι ασφαλές το άτομο να καταναλώνει αλκοόλ συνδυαστικά με το φάρμακο. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Άνοιξη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα αναπτύχθηκε αρχικά για την καταπολέμηση του διαβήτη αλλά τελικά δεν βγήκε στην κυκλοφορία
Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.