ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Με λιγότερα ένσημα επίδομα ανεργίας και βιβλιάριο υγείας στους εποχιακούς

cd8b9096d0a8e99c6720618631a09467_L
Θέμα λίγων ημερών, αν όχι ωρών, είναι η κατάθεση στη Βουλή, διάταξης με την οποία μειώνεται το ετήσιο όριο ημερών ασφάλισης για εποχιακά απασχολούμενους, στα 50 ένσημα, από τα 100 ένσημα που είναι τώρα, για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, αλλά και για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στη διάταξη θα υπάρχει ειδική αναφορά σε όσους εποχιακά απασχολούμενους, σήμερα είναι άνεργοι, αλλά πριν από τρεις μήνες εργάζονταν, τότε θα δίνεται η δυνατότητα της απόκτησης 50 ενσήμων στο τελευταίο 15μηνο.
Σημειώνεται ότι έως τώρα οι εποχιακά εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 100 ένσημα το έτος, για να μπορούν να λάβουν επιδότηση ανεργίας, η οποία, ανάλογα το επάγγελμα κυμαίνεται από 3 έως και 5 μήνες.
Τα επαγγέλματα που ισχύει η εποχιακή απασχόληση είναι
Οικοδόμοι, σμυριδεργάτες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί – πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές και βοηθοί χειριστές κινηματογράφου, ελεγκτές θεάτρου και κινηματογράφου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο
ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.