ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Πεθαίνουν οι νεφροπαθείς στην Κέρκυρα

fst084008
Σε εξευτελιστικό θάνατο οδηγούνται οι νεφροπαθείς στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Κέρκυρας σύμφωνα με το Σύλλογο Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων Κέρκυρας.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κοινοποίησαν έγγραφο στο νοσοκομείο προς όλους τους εμπλεκόμενους και εμμέσως συν υπεύθυνους ηθικά και πρακτικά στο γρήγορο και εξευτελιστικό θάνατο των ασθενών και της συστηματικής εξώθησης τους όπως λένε.

Όπως λένε οι αρμόδιοι του νοσοκομείου εξωθούν τους ασθενείς σε ιδιώτη ιατρό νεφρολόγο (τον συνταξιοδοτημένο οριστικά από 01/01 2015 κο Κουλουρίδη Ευστάθιο διευθυντή της Μ.Τ.Ν.) με ότι σημαίνει αυτό  τόσο για την απομείνασα επιμελήτρια Α κα Κωστήμπα και τους οικονομικά αδύνατους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα.
Από 01/012011 έως 31/12 2014 όπως λένε έχουν θρηνήσει 58 ασθενείς, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό θνησιμότητας για κάθε χρόνο 18%.
Από 01/01/2015 έως σήμερα έχουν ήδη 3 θανάτους. Ενώ, το περασμένο Σάββατο 14 /03/2015 βιώσαν για πολλοστή φορά μία άσχημη κατάσταση, μία ειδικευμένη νοσηλεύτρια με επτά συνδεδεμένους ασθενείς και την γιατρό παθολόγο κα Μαρτζούκου Δήμητρα, ανειδίκευτη στην νεφρολογία, κλεισμένη στο γραφείο της και να απαιτεί από την νοσηλεύτρια να την παίρνει τηλέφωνο για τα περιστατικά υποτασικών και επικίνδυνων περιστατικών όπου απαιτείται η άμεση παρουσία της.
Ωστόσο, τα προβλήματα δε σταματούν εκεί, καθώς οι προβλεπόμενοι από το οργανόγραμμα νεφρολόγοι πρέπει να είναι 4 ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει, οι νοσηλεύτριες συνεχώς λιγοστεύουν ή αυτές που εργάζονται δουλεύουν τόσες πολλές ώρες που λιποθυμούν την ώρα της βάρδιας, οι τουαλέτες εντός της Μονάδας μόνο κίνδυνο αποτελούν για τους ασθενείς, το δάπεδο των αιθουσών είναι εντελώς κατεστραμμένο, η ηλεκτρονική ζυγαριά αποτελεί ικρίωμα για εύκολο τραυματισμό,  ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, η μηχανοργάνωση και η ηλεκτρονική διασύνδεση είναι ανύπαρκτη, όπως και η γραμματειακή υποστήριξη ενώ οι μύγες και τα κουνούπια συμπαραστέκονται σε 83 αιμοκαθαιρόμενους αφού δεν υπάρχουν σήτες στα παράθυρα.
Τονίζουν δε, πως ο υπολογιστής των γιατρών μπλοκάρει συνέχεια και είναι εκτός συστήματος, και όταν πρόκειται για συνταγογράφηση και γνωμάτευση δεν εφαρμόζεται το χειρόγραφο σύστημα. Για να πάρουν γνωματεύσεις και συνταγογράφηση οι περιτοναϊκοί ταξιδεύουν στα Γιάννενα με δικά τους έξοδα ενώ οι μεταμοσχευμένοι φτάνουν και μέχρι την Αθήνα.
Επιπροσθέτως, όπως καταγγέλλουν νοσηλεύονται στη Μονάδα άλλοι ασθενείς δίπλα στους αιμοκαθαιρόμενους. Για παράδειγμα φέρνουν περιστατικό αυτόχειρα με φυτοφάρμακο και μια ατμόσφαιρα τραγική και αφόρητη δίπλα σε τακτικό ασθενή. Διερωτώνται δε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με ασθενείς με ηπατίτιδα C. Επίσης, στη Μονάδα εργάζονται μη ειδικευμένοι μαθητές ΕΠΑΣ και ΟΑΕΔ και το προσωρινό καθεστώς γίνεται δυστυχώς μόνιμο.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν τελειώνει εδώ δυστυχώς. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Νεφροπαθών ζητούν να βελτιωθούν οι συνθήκες καθώς επίσης, να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.
www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.