ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Αιδώς! Καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία από τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας

Αποτέλεσμα εικόνας για esameaΚαμία μέριμνα, καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δεν έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», ειδικά στο άρθρο 15, από τη διαδικασία πλειστηριασμών την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος και καμιά φορά στον οίκτο αυτών που αποφασίζουν.
Με επείγον έγγραφό της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προς τους βουλευτές ζητά έστω και την ύστατη ώρα την εξαίρεση των αναπήρων από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του παρόντος νομοσχεδίου με την οποία αντικαθίστανται η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία ή με χρόνια πάθηση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ ήδη από τις 03.11.2015 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη.
Η σημερινή επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.