ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να στηρίζετε ένα μέλος της οικογένειας με αναπηρία

newsitamea11
Έχει ένα μέλος της οικογένειάς σας μια αναπηρία;Αν ναι,μάθετε πώς μπορείτε να το στηρίζετε διαβάζοντας τα επόμενα βήματα.
1.Ερευνήστε ακριβώς το είδος της αναπηρίας που έχει.Πολύ συχνά μια δεδομένη αναπηρία συνεπάγεται περισσότερα πράγματα.Για παράδειγμα,μπορεί να είναι σωματική αλλά μπορεί να έχει πόνο και  κατάθλιψη(συναισθηματική).
2.Αναπνεύστε.Μπορεί να είναι αγχωτικό για κάποιον να νιώσει ότι ξέρει πώς να στηρίξει ή να βοηθήσει αυτό το άτομο.
-Θυμηθείτε ότι ο πιο κοινός παρονομαστής είναι ότι είστε και οι δυο άνθρωποι και όλοι μας και  δεχόμαστε και δίνουμε βοήθεια στη ζωή μας.
3.Ακούστε το άτομο ακόμα κι αν είναι  αναστατωμένο.Ακούγοντας το  και δίνοντας του ανατροφοδότηση,ισχυροποιείτε την ατομικότητα του.
4.Προσφέρετε βοήθεια. Αν βλέπετε ότι το άτομο δυσκολεύεται να κάνει κάτι, ρωτήστε το αν θέλει βοήθεια. Μην εικάζετε ότι επειδή έχει αναπηρία ότι δεν θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι απαιτητικό.Ίσως χρειάζεται ή θέλει βοήθεια μόνο σε ένα βήμα απ’ό,τι κάνει.
-Αν φαίνεται αναστατωμένο γιατί δεν έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις να καταφέρει κάτι,δώστε του και παρηγοριά και πείτε του ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ζητήσει βοήθεια.
5.Πάντοτε να τους  αποδέχεστε γι’αυτό που είναι.Γιορτάστε τη διαφορετικότητα.Είμαστε όλοι διαφορετικοί με τον τρόπο μας.Αυτό όμως είναι καλό γιατί δεν θέλουμε οι άνθρωποι να είναι όλοι το ίδιο.
6.Κάντε το να σχετιστεί με όλες τις διεξόδους της ζωής.Είναι πολύ σημαντικό να ανακατευτεί με την υπόλοιπη οικογένεια,τη ζωή ,το παρόν του και το μέλλον του.Μην το εμποδίζετε σ’αυτό.
-Μικρές συμβουλές-
-Το να είστε υπερβολικά επικριτικοί ή να ασκείτε κριτική δεν βοηθάει καθόλου το άτομο.
-Όπως και με τους πάντες ,η υπομονή και η ευγένεια  έχουν μεγάλη σημασία.

-Θυμηθείτε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι. Βοηθάμε, βοηθιόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε και δεχόμαστε βοήθεια για ό,τι χρειάζεται να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε. Ονομαζόμαστε ανθρώπινα όντα.
newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.