ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αίσχος: Ζητούν «μαχαίρι» στα επιδόματα αναπήρων και πολυτέκνων

Αίσχος: Ζητούν «μαχαίρι» στα επιδόματα αναπήρων και πολυτέκνων
Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και τα επιδόματα που χορηγούνται σε συγκεκριμένες ειδικές ομάδες πληθυσμού, οι δανειστές φαίνεται πως φτάνουν στα άκρα, ζητώντας την πλήρη εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των πολυτέκνων, καθώς έχουν βάλει στο «μάτι» τα επιδόματα τους.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν την κατάργηση τουλάχιστον 300 επιδομάτων.
Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρούνται τα όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, που έκανε λόγο για εμμονές» των θεσμών, με τα συγκεκριμένα επιδόματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες dikaiologitika.gr, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 επιδόματα που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, είτε να καταργηθούν είτε να πραγματοποιηθεί ένας εξορθολογισμός τους.
Η καταμέτρηση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, άρα ο αριθμός των επιδομάτων αυτών είναι πιθανό να αυξηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να παραδοθεί στην ελληνική πλευρά, το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους. Το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς, δεν ήταν αρκετό και χρειάστηκε να υπάρξει μια μικρή παράταση.
Άλλωστε είναι τόσο δαιδαλώδης η χορήγηση των  επιδομάτων στην Ελλάδα, που είναι λογικό να παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση στην απόλυτη καταγραφή τους, από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Με δεδομένο ότι από την 1η Απριλίου του 2016, αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναζητείται τρόπος ώστε να υπάρξει μεταφορά επιδομάτων σε αυτό το νέο μοντέλο οικονομικής παροχής σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επίσης, κομβικής σημασίας είναι να καταστεί δυνατό να αποφευχθούν τυχόν αλληλοεπικαλύψεις. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια εξορθολογισμού των επιδομάτων, αποτελεί ζητούμενο και για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση λειτουργικής δαπάνης, από αυτή τη διαδικασία. Όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για κατάργηση επιδομάτων, αλλά μόνο για εξορθολογισμό της χορήγησής τους.
 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.