ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down: «Εσύ πως με βλέπεις;»(Βίντεο)

DownsSyndromeDayLogo
Κάθε χρόνο η ιταλική οργάνωση Coor Down, που υποστηρίζει τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο Down παρουσιάζει ένα βίντεο. Φέτος το θέμα του είναι ένα μοντάζ με τη γνωστή ηθοποιό Olivia Wilde, όπου παράλληλα ακούμε μια άλλη φωνή να μας μιλά για τα όνειρα, τις ελπίδες της και τις προκλήσεις της.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα έχουμε μια ανατροπή, καθώς βλέπουμε πως η φωνή (άρα και το αφιέρωμα στα όνειρα και στη ζωή της), ανήκει στην AnnaRose Rubright. Μια 19χρονη με σύνδρομο Down η οποία μας ρωτά «How you see me?», δηλαδή «Εσύ πως με βλέπεις;»
Το βίντεο σε όλη του διάρκεια είναι μια αφήγηση από την Άννα Ρόουζ, για το πώς βλέπει η ίδια τη ζωή της. Μας μιλά για τις στιγμές που είναι με τους γονείς της, με τους φίλους της, όταν εργάζεται, όταν κάνει βόλτα στη θάλασσα, όταν κλαίει μόνη της μερικές φορές.
screenshot-www.facebook.com 2016-03-17 16-25-42
Βλέπει το εαυτό της ως ένα άτομο δραστήριο, ένα άτομο που μπορείς να βασιστείς πάνω του, που μπορεί και κάνει όνειρα ακόμα και όταν αυτά φαίνονται αδύνατα. Ως ένα συνηθισμένο καθημερινό άτομο με μια όμορφη ζωή. Έτσι βλέπω εγώ τον εαυτό μου….εσύ πως με βλέπεις;
Η Άννα Ρόουζ είναι φοιτήτρια στο κολλέγιο Rowan College at Burlington County in Pemberton, New Jersey. Εργάζεται επίσης με μερική απασχόληση σε ένα κέντρο υγείας και θεραπείας(Breakthru Physical Therapy and Fitness in Medford, New Jersey). Επίσης είναι αθλήτρια των Special Olympics.
Το φετινό μήνυμα είναι να αυξήσουμε την επίγνωση γύρω από το Σύνδρομο Down και να βάλουμε ένα τέλος στα στερεότυπα που το ακολουθούν εδώ και χρόνια! Άτομα όπως η Άννα Ρόουζ, προσφέρουν ήδη πολλά στην κοινωνία μας, έχουν τις ιδίες φιλοδοξίες με εμάς και βιώνουν παρόμοια συναισθήματα όπως όλοι μας. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις έννοιες και τις προκαταλήψεις!
Newsroom Aμεα / Βογιατζής Ηλίας
Δείτε το σχετικό αφιέρωμα:
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.