ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Προσβάσιμο διαδίκτυο για όλους!

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα
Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, με κοινοποιήσεις τόσο στους Έλληνες Ευρωβουλευτές όσο και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που μαζί με πλήθος μεγάλων ευρωπαϊκών οργανώσεων διεξάγουν μεγάλη καμπάνια για την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων του δημοσίου τομέα σε όλη την Ευρώπη. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συζητηθεί συγκεκριμένη Οδηγία στην ΕΕ, που θα έχει ισχύ σε όλα τα κράτη - μέλη, και είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν τα δικαιώματα 80 εκ. ατόμων με αναπηρία, και τα 150 εκ. ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή ενιαία αγορά και τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες της ΕΕ.
Ο φόβος ότι πολλές διατάξεις που έχουν προταθεί από το ευρωπαϊκό κίνημα δεν θα συμπεριληφθούν είναι μεγάλος, καθώς αρκετές χώρες έχουν ζητήσει διαφόρων ειδών «απαλλαγές», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα! Για το ίδιο θέμα η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε αποστείλει αποκλειστικά επιστολή στον υπουργό λίγες εβδομάδες νωρίτερα .
Η σημερινή επιστολή με τις υπογραφές των οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.