ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”!!!-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

4
Όσοι βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην “καρδιά” της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, με έκπληξη αντίκρυσαν δεκάδες συνανθρώπους μας σε αναπηρικό καροτσάκι να κινούνται στους γύρω δρόμους, αλλά και άτομα με προβλήματα όρασης να περπατούν στην πλατεία.
Επρόκειτο για εθελοντές που δεν είχαν στην πραγματικότητα προβλήματα υγείας, αλλά συμμετείχαν σε μία διαδικασία προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.
Την δράση αυτή διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (ΣΚΕΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Πολλοί από τους περαστικούς έσπευσαν να βοηθήσουν τους εθελοντές, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν πρόβλημα.
Πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μάλιστα,  βρέθηκε και ο δημοφιλής ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας, Αντώνης Καφετζόπουλος,
Με δηλώσεις του ο Αντώνης Καφετζόπουλος τόνισε πως το επίπεδο της μετακίνησης ατόμων με κινησιακές δυσκολίες στην πόλη βρίσκεται σε νηπιακή στάδιο: “Αυτό δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους με προβλήματα, αλλά και τους ηλικιωμένους. Είμαι 63 ετών, σε λίγο θα έχω κι εγώ προβλήματα μετακίνησης” τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίωνμ Γιώργος Καμίνης, ενώ σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και ταυτόχρονα κάποιοι να βιώσουν την εμπειρία αυτής της μετακίνησης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.