ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Συνάντηση με τον Χ. Βερναρδάκη για τον ν. 2643

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα

Συνάντηση με τον κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είχαν χθες Δευτέρα 18 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τον αντιπρόεδρο Θωμά Κλεισιώτη. Η συνάντηση αφορούσε κύρια θέματα και προτάσεις που στοχεύουν στην τροποποίηση-βελτίωση του ν.2643/98, που προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία.
Ο ν.2643/98 είναι ο μοναδικός νόμος που παρέχει μία στοιχειώδη προστασία στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Τα κενά όμως και οι αδυναμίες εφαρμογής του νόμου έχουν δείξει ότι απαιτείται η άμεση και πλήρης αναμόρφωσή του, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος νόμος αποκλειστικός για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο οποίος να είναι και λειτουργικός.
Παράλληλα, ζητήθηκε η θέσπιση διατάξεων που θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων και κηδεμόνων τους σε εποχικές θέσεις εργασίας και θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Οι προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. αναλυτικά βρίσκονται στην επιστολή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή.
Συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με συνεργάτες του υπουργού και στελέχη της Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος για το εργασιακό των ατόμων με αναπηρία. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για θέματα που αφορούν στη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με τον υπουργό.
Με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Βερναρδάκη, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς της βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια ώστε να θεσπιστούν εκείνα τα κατάλληλα μέτρα που αρμόζουν στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και της εργασίας του. Η αδικία και η άνιση μεταχείριση σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ότι αφορά στις προσλήψεις στο δημόσιο πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν ένα οδυνηρό παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.