ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Κρήτη:Πλωτά Αμαξίδια και οι Καμπίνες ΑμεΑ σε Αμμουδάρα και Λυγαριά


amea

Ξεκίνησε και εφέτος στις παραλίες της Αμμουδάρας και της Λυγαριάς, η λειτουργία των δυο ειδικών κατασκευών με τις οποίες μπορούν τα Άτομα με Αναπηρία να χαίρονται με ασφάλεια την θάλασσα.

Πρόκειται για τις δυο ειδικές καμπίνες αποδυτηρίων με διαδρόμους που οδηγούν στη θάλασσα και δυο πλωτά αμαξίδια και που έχουν τοποθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στην παραλία της Αμμουδάρας στις εκβολές του Αλμυρού ποταμού (από το 2011), καθώς και στην ανατολική πλευρά της παραλίας της Λυγαριάς (από το 2012). Με την χρήση των ειδικών αυτών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών όπου χρειάζεται, τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, αλλά και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν δεν έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης κολύμβησης.

Η Δημοτική Αρχή ταυτόχρονα, απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση προς τους λουόμενους να σέβονται τους ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ που έχουν σηματοποιηθεί δίπλα στις καμπίνες, διευκολύνοντας την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Για μια ακόμα χρονιά υποδεχόμαστε σε δυο εξαιρετικές παραλίες του Δήμου μας, στην Αμμουδάρα και την Λυγαριά, τα Άτομα με Αναπηρία. Με τις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουμε τοποθετήσει, μπορούν όλοι να χαίρονται τη θάλασσα, να επωφελούνται από τις ευεργετικές της ιδιότητες που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ. Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη για την πολύ καλή δουλειά που για μια ακόμα χρονιά πραγματοποίησε».
ΠΗΓΗ: Cretalive.gr , haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.